Photo: Dušan Milenković/ATAImages/PIXSELL
Photo: Dušan Milenković/ATAImages/PIXSELL

Slaven Rimac uoči završnice Kupa Krešimira Ćosića: “Protiv Zadra odlučuje inspiracija pojedinca i ekstra energija momčadi”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 13:41

Četvrtfinala su na rasporedu u utorak i srijedu

Split je od 13. do 17. veljače domaćin su završnog turnira košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića. Četvrtfinala su na rasporedu u utorak i srijedu, a najveći šlager igra se u srijedu u 20 sati, kada će na parket male dvorane na Gripama u Dalmatinskom derbiju istrčati Split i Zadar.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nadam se da će biti dobre utakmice. Svaka momčad koja je ušla u četvrtfinale dolazi sa željom da podigne trofej. Iskreno se nadamo da će utakmice biti zanimljive. Pozivam publiku da dođe u što većem broju bodriti ne samo KK Split nego i ostale”, rekao je trener Splita Slaven Rimac, a potom se dotakao Zadra.

“Četvrta utakmica po redu, treća da igramo doma. Gledajući s naše strane moramo imati ekstra energiju. To je izuzetno potrebno kada se igra protiv Zadra. Takve utakmice više ovise o inspiraciji pojedinca. Moramo najviše obratiti pažnju na Božića, Drežnjaka i Mazalina. Za nas je to zahtjevna utakmica, ali i za Zadar. Ne treba zaboraviti ni Cibonu, Cedevitu Junior, Dinamo. Mi smo prije nekoliko dana izgubili od Zaboka.”

Svoje zadovoljstvo završnicom u Splitu izrazio je i glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo vratiti se kući. Na Gripama se očekuje velika košarkaška fešta. Vjerujem da će sve biti organizirano na visini. Žao mi je što kapaciteti dvorane ne odgovaraju standardima europskih kvalifikacija. Nadam se da će Split u budućnosti opet imati kvalitetnu dvoranu”, rekao je Vranković, a na pitanje je li ovaj sustav kupa pravedan odgovorio:

“Svake godine aktivno komuniciramo s klubovima i županijskim savezima. Napravimo radne skupine s ciljem da se unaprijede sustavi. Svaki sustav ima svoje za i protiv. Nijedan prijedlog nije došao tako što ga je netko prelomio preko koljena. Šira košarkaška zajednica vidi kup kao sustav iznenađenja, to daje draž. I prošle godine je bilo slično, Cibona je išla težim putem i na kraju osvojila trofej.”

Dotakao se Vranković i službenog oproštaja Roka Ukića od aktivnog igranja košarke. 

“Roko je dugo na europskoj i svjetskoj sceni. Imali smo niz razgovora tijekom prošle godine s njim. Zasad mi se čini da je skloniji mlađim dobnim kategorijama.”

Dobroj košarci nada se i direktor Splita Dejan Žaja.

“Naša želja je da ovo bude spektakl košarke. Svim ekipama želim sreću i da sve prođe u sportskom i fair natjecanju.” (G)



Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaKK ZadarKK SplitCibonaKK Cedevita JuniorKK Dinamo ZagrebKK DubravaVrijednosnice OsijekKK Kvarner

Ostale Vijesti