USA Today Sports
USA Today Sports

Shams: Redicka žele tri kandidata za naslov

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.02.21. | 09:45

Jedna je momčad u velikoj prednosti.

Prema izvorima kojima raspolaže Shams Charania s The Athletica, više NBA momčadi raspitivalo se za J.J.-a Redicka, iskusnog beka trenutno na platnoj listi New Orleans Pelicansa.

Momčad iz Louisiane s Davidom Griffinom kao glavnim sportskim operativcem suzila je popis na tri potencijalne momčadi s kojima bi htjela poslovati ovom pitanju: Boston Celticse, Philadelphia 76erse i Brooklyn Netse. Igrač sâm bi veoma rado prema sjeveroistoku zemlje, a ako postoji mogućnost i prema momčadi koja može ići u lov na velike stvari. Tri navedene to svakako jesu.

Redickova obitelj živi u Brooklynu, stoga je ta mogućnost jedna od onih koje se nameću same po sebi. Zadnje dvije utakmice je bivši igrač sveučilišta Duke proveo u potpunosti na klupi i to odlukom trenera Stana Van Gundyja.

Cilj je čim prije krenuti davati ozbiljnije, obilnije minute Nickeilu Alexander-Walkeru i Kiri Lewisu Jr-u, a dva igrača zajedno imaju tek četiri godine manje od Redicka. Intencija je jasna, Pelicansi su u razdoblju rebuildinga, sa Zionom Williamsonom i Brendanom Ingramom kao centralnim figurama tog procesa.

Redick je već desetljeće i pol u ligi, u tom razdoblju je izgradio ime kao pouzdan šuter, a prethodna pandemijska sezona bila mu je prva u karijeri u kojoj se nije plasirao u doigravanje. Kroz NBA staž ima prosjek od 13.1 poena po susretu i 41.4 posto za tricu.

Zašto je Griffin odabrao upravo te tri momčadi za potencijalnu realizaciju ovog posla? Zato što će, s obzirom da je u rebuildingu, tražiti buduće izbore prve runde drafta, prenosi Charania. Pitanje je hoće li i koja od ove tri momčadi na to pristati, no svakako da će to biti lakše u njihovom slučaju, s obzirom da su u pitanju rosteri spremni za napad na naslov već ove godine kojima bi igrač poput Redicka predstavljao veoma značajnu adiciju na tom putu.

Redick ima plaću od 13 milijuna za ovu godinu, a na ljeto će postati neograničeni slobodni agent, što bi svakako zainteresirani trebali imati na umu. Od tri momčadi koje se spominju, najkomotniju situaciju imaju Danny Ainge i Boston Celticsi, s obzirom da imaju trade excpeption od 28 milijuna dolara. Potroše li dio na Redicka, ostat će im 15 za eventualno dodatno pojačanje.

Kod Netsa i Sixersa je situacija nešto kompliciranija. U pitanju su druga i treća momčad po visini plaća za sezonu 2020/2021 i svakako će biti primorani dati nekog igrača radi olakšavanja platne liste kako bi dodali Redicka. Joel Embiid jasno je dao do znanja kako bi htio ubojitog šutera nazad u Phili, ne samo jer je ovom rosteru prijeko potrebno još efikasnosti iza linije 7.24, već i zato što je Kamerunac s njim izgradio poseban odnos.

No ove dvije momčadi nemaju na raspolaganju iznimke kojima bi mogli primiti 13 milijuna plaće Redicka (ni mid-level exception, a još manje bi-annual exception po svojoj definiciji ne mogu osigurati toliku godišnju plaću), osim jedne specifične u slučaju Netsa – disabled player exceptiona.

Radi se o iznimci kojom momčad može osigurati nadomjestak za igrača kojeg posebno odobreni liječnički tim lige procijeni neuporabljivim do kraja sezone, a to će upravo biti u slučaju Spencera Dinwiddieja. Jedan od načina kojima ekipa (u ovom slučaju Netsi) može nadomjestiti takvog igrača upravo je putem razmjene, a pretpostavljamo kako bi Pelicansi bili itekako zainteresirani za odličnog 27-godišnjaka Dinwiddieja, koji je krajem godine doživio ozljedu križnog ligamenta.


Tagovi

JJ RedickNew Orleans PelicansBrooklyn NetsBoston CelticsPhiladelphia 76ersNBA tradeoviShams Charania

Ostale Vijesti