Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

Šamanić juri prema novom ugovoru, Lakersi u finišu preokreću svoju sezonu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.04.23. | 10:06

Hrvatski košarkaš dokazuje svoje talent u redovima Jazza

Desetodnevni ugovori u NBA ligi nisu bogzna što: obično služe kao audicija tijekom koje igrač mora u jako kratkom roku pokazati da zavrjeđuje biti dio NBA rostera. Ako klub nije uvjeren, zbog onih ili onih razloga da je igrač zadovoljio sve kriterije obično se potpiše novi desetodnevni ugovor. Takvu je, primjerice, situaciju imao Dragan Bender prije dvije godine u redovima Golden State Warriorsa koji se na koncu ipak nisu odlučili potpisati ga na duži period.

A sada je u situaciji da se u deset dana mora dokazati i Luka Šamanić. Nakon što je u razvojnoj momčadi Bostona – Maine Celticsima, pokazao da zaslužuje novu NBA priliku, Utah Jazz su mu pružili šansu. Tako je sinoć u tijesnom porazu Jazzera protiv Lakersa 135:133 u produžetku hrvatski košarkaš započeo utakmicu u startnoj petorci, zabivši 12 poena, dodao četiri skoka i dvije asistencije.

U igri je proveo 22 minute, a zabio je gotovo sve što je šutnuo prema košu: šutirao je iz igre 5/6, od čega 2/3 za tricu.

Najviše pažnje je privukao i atraktivnim zakucavanjem kada je utrčao iza obrane Lakersa, pa fino dodavanje Olynyka pretvorio u poene.

Šamanić je u dosadašnje tri utakmice za Jazzere na prosjeku od 5,7 poena, 4,3 skoka i 1,7 asistencija za 16 minuta igre. Zgodne su to brojke, ali i naznaka da bi se hrvatskom igraču pod nos mogao gurnuti i novi desetodnevni ugovor kojim bi Šamanić završio sezonu u Utahu i eventualno se izborio za novi NBA ugovor. No, u NBA-u je to jako teško reći i procijeniti – iako sada djeluje kako bi Šamanić bio fini dodatak mladoj momčadi Jazza, tko zna kako na gornjim etažama kluba razmišlja Danny Ainge.

Kako god, Šamanić dokazuje i sebi i drugima da je i dalje vrijedan NBA ugovora...

Što se tiče Lakersa, oni su u finišu preokrenuli svoju sezonu i trenutni drže sedmu poziciju Zapadne konferencije s omjerom 41:38. LeBron James je bio glavna figura u pobjedi nad Jazzom u utakmici u kojoj je promašio polaganje lijevom rukom za pobjedu u osnovnom dijelu utakmice, ali je onda u produžetku zabio polaganje iz okreta za pobjedu.

Na koncu se James zaustavio na 37 poena, Austin reaves dodao je 28, a Anthony Davis 21 i 14 skokova.

Lakersi su se, međutim, mučili protiv Jazza koji je bio bez Laurija Markkanena i Jordana Clarksona, dvojice ponajboljih igrača, a puno toga će reći večerašnji gradski okršaj protiv LA Clippersa Ivice Zupca. Radi se o ogledu šeste i sedme momčadi konferencije...



Tagovi

NBALuka ŠamanićUtah JazzLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti