Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Regionalni klasik, Cibona - Partizan: Na vrhu može biti samo jedan

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 11:54

Dvije neporažene ekipe u ABA ligi igraju večeras od 19 sati

Odličan početak Cibone i Partizana u ABA ligi, u kojoj obje momčadi imaju tri pobjede prije današnjeg derbija četvrtog kola (19:00), asocirao je na uspomene iz prethodnih epizoda dugog niza međusobnih utakmica na kojima je odavno zalijepljena etiketa regionalnog klasika.

Stariji će se sjetiti okršaja Vukova i crno-bijelih u Jugoslaviji, od kojih su pojedini znali odlučivati tko će biti bliže državnoj titulu. Nešto mlađi sjećaju se njihovih susreta i u Euroligi, a i dalje se “premotava” šut Dušana Kecmana iz najnevjerojatnijeg završetka u povijesti dvije ekipe… Ipak, to je povijest. Daljnja. Bliža je ona s početka teksta – obje ekipe ne znaju za poraz u regiji, što obećava da bi današnja utakmica mogla biti daleko neizvjesnija nego neke iz prethodnih sezona u kojima su i jedni i drugi više lutali regijom nešto su bili uspješni u želji da osvoje trofej.

Sada je situacija sasvim drugačija. Doduše, u Ciboni koja je ovog ljeta podmladila sastav ne idu toliko daleko u obećanjima da su već spremni za napad na konačni vrh. Međutim, trener Vlada Jovanović pokazao je da zna kako postaviti čvrste osnove nakon kojih je, naravno, neophodna nadogradnja. Nije se trudio samo kvalitetno popuniti momčadi, nego i da igrači budu međusobno kompatibilni, spremni žrtvovati se jedan za drugog, što su i demonstrirali na prva tri susreta. Ako ne ide Nathanu Reuversu, trenutno statistički prvom igraču lige (index korisnosti 25,33), tu je Roko Prkačin. Ako, pak, stane jedan od najvećih talenata s ovih prostora, uskače Amar Gegić, pa Lovro Gnjidić ... I tako zapravo do posljednjeg mjesta na igračkom dijelu klupe...

“Sigurno da je Partizan veliki protivnik i da će ovo biti dobra utakmica. Jedine smo neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu, što utakmici dodaje posebnu čar. Svjesni smo njihove kvalitete i snage, znamo da su ekipa koja je odabrana za najviše ciljeve. Radili smo kao i do sada maksimalno koliko znamo. Možemo odigrati hrabro i jako, da pokažemo sav talent i kvalitetu koju posjedujemo. Nadamo se da ćemo nakon utakmice biti zadovoljni”, najavljuje veliku borbu trener Vukova Jovanović.

A da će Partizan koji nesumnjivo teži povratku na jadranski vrh nakon devet godine biti uvijek spreman za borbu, trener Partizana Željko Obradović pričao je u više navrata, ne samo kada je u pitanju višedesetljetni rival, protiv kojeg je najtrofejniji europski stručnjak imao priliku igrati, i to u crno-bijelom dresu u drugoj polovici ’80-ih.

“U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku vidjeti i tijekom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv njih, jest da su vrlo mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kakvu kvalitetu posjeduje. Probat ćemo odigrati najbolje što možemo, imajući u vidu i taj pripremni susret. Vidi se da imaju izuzetno dobru kemiju u ekipi, da u svakom trenutku znaju što žele. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju s velikom željom. Na nama je da odigramo najbolju moguću utakmicu”, rekao je Obradović koji će u Zagrebu na raspolaganju imati kompletan igrački kadar u kojem su najviše iskakali Kevin Punther (11 poena), Alen Smailagaić (10,67 poena) te Zach LeDay (10,33 poena).

Tekst preuzet s portala Mozzarspot.com

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

19.00: (5,00) Cibona (18,00) Partizan (1,35)

Subota

19.00: Budućnost - Igokea

Nedelja

12.00: Split - Studentski centar

17.00: Krka - Zadar

18.00: Borac - Mega

19.00: FMP - Mornar

21.00: Crvena zvezda - Olimpija Cedevita





Tagovi

košarkaABA ligaCibonaKK Partizan

Ostale Vijesti