THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Košarkaška Euroliga: Triler i produžeci u Barceloni, slavili Zvezda i Real

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.10.21. | 23:14

Odigrana su posljednja tri susreta trećeg kola košarkaške Eurolige.

U prvom dvoboju večeri Crvena Zvezda je u Beogradu rezultatom 73:61 bila bolja od Žalgirisa kojeg je prvi put s klupe vodio legendarni Jure Zdovc. Košarkaši Dejana Radonjića vratili su se pobjedama nakon iznenađujućeg poraza od Igokee u ABA ligi.

Pred 8.000 domaćih navijača Beograđane nije naročito išao šut, ali je utakmicu prelomila njihova vrhunska obrana. Žalgiris je u završnici preko tri minute bio bez poena.

Zvezdu su do pobjede vodili Nikola Kalinić sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije, Ognjen Dobrić s 13 poena, tri uhvaćene i dvije podijeljene lopte i Luka Mitrović sa 12 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Na drugoj strani, goste su na životu držali Josh Nebo sa 14 poena, dok su ga Lukas Lekavičius i Niels Giffey pratili sa po 11. Zvezdaši su tako nakon Maccabija u ovogodišnjem izdanju Eurolige porazili još jednog prvaka Europe. U idućem kolu Zvezda će u Moskvu kod CSKA, a Žalgiris u Pirej na okršaj s Olympiakosom.

Real Madrid je na domaćem terenu rezultatom 94:86 nadjačao Monaco. nakon prve četvrtine Kraljevski klub je imao čak 18 poena prednosti, ali pobjeda nije bila laka. U drugoj četvrtini Monaco se probudio, a predvodio ih je Mike James koji je do kraja večeri upisao 24 poena, devet asistencija i četiri ukradene lopte. Amerikanac je također pogodio i 6/9 šuteva za tri poena.

Na kraju treće četvrtine razlika je bila samo sedam poena, ali Kraljevski klub je uspješno sačuvao prednost. Snažan poletak utakmice bio je presudan. Trener gostujuće momčadi Zvezdan Mitrović je izjavi:

“Probudili smo se u drugoj četvrtini. Naravno. čestitke Real Madridu na pobjedi, ali skoro smo je odnijeli.Mogu biti ponosan na svoje igrače.”

Pored Jamesa, Monaco su predvodili Will Thomas s 11 poena i Donta Hall s 12 poena i sedam skokova. Real je do pobjede predvodio francuski trio. Guerschon Yabusele zabio je 18, Τhomas Heurtel 13, a Fabien Causeur 12 poena. U idućem kolu Monaco dočekuje Barcelonu, a Real Panathinaikos.

Posljednji dvoboj kola ponudio nam je pravi triler. Barcelona je rezultatom 79:78 porazila Olympiakos. Katolonci su ovom pobjedom zauzeli vrh tablice i ostali stopostotni. Nakon regularnog dijela rezultat je bio 67:67. Otišli smo u produžetke koji su bili neizvjesni do samog kraja, odlučivao je jedan napad. Junak završnice bio je Pierre Oriola koji je pri Barceloninom zaostatku uhvatio napadački skok nakon promašaja Coryja Higginsa i iznudio prekršaj. Španjolac je potom hladnokrvno pogodio dva slobodna bacanja za konačni rezultat.

Olympiakos je imao nešto više od sedam sekundi i šut za pobjedu, ali je Kostas Slukas promašio floater, odlično ga je branio Mirotić, a šut je iscurio iz obruča. Barcelonu je predvodio Nikola Mirotić s 22 poena, šest skokova i dvije asistencije. Kod gostiju najbolji je bio Sloukas s 14 koševa, a pratili su ga Tyler Dorsey i Aleksandar vezenkov, svaki sap o 12 poena. u idućem kolu Barca ide kod Monaca, a Olympiacos dočekuje Žalgiris.

EUROLIGA - TREĆE KOLO

Utorak

UNICS - Bayern Munchen 73:70

CSKA - Zenit 77:67

Asvel - Anadolu Efes 75:73

Alba - Fenerbahce 84:70

Baskonia - Panathinaikos 81:79

Olimpia Milano – Maccabi 83:72

Srijeda

Crvena zvezda - Žalgiris 73:61

Real Madrid – Monaco 94:86

Barcelona – Olympiakos 79:78



Tagovi

Euroliga

Ostale Vijesti