Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Prkačin s 26 poena vodio Cibonu do pobjede nad žilavom Goricom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 22:18

U ranijem terminu je Split svladao Zadrane

Kako to obično biva, rezultat u košarci zna prevariti. Pa iako se Ciboninoj pobjedi 84:74 u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Gorice nema šta oduzeti, ogled je bio napetiji nego što to konačni zbroj koševa na semaforu govori.

Gorica je u Draženovom domu odbijala pasti šaptom, tvrdoglavo su se igrači turopoljskog sastava vraćali, imali su i plus pet na minutu i pol do kraja prve četvrtine. Na poluvremenu je bilo četiri poena viška za Cibonu, ali daleko je to bilo od ikakvog rješenja susreta. Gorica je na Ciboninu trku odgovarala još većom trkom, trčala je rame uz rame uz favoriziranog protivnika sve do ulaska u posljednju četvrtinu kada se ispuhala. Ili, kada je Cibonina osjetno veća kvaliteta prevagnula.

Tada su Cibosi odmaglili na dvoznamenkastu razliku i do kraja su iskontrolirali zbivanja na parketu. S obzirom da su se igrači Gorice poprilično istrošili u ovoj utakmici, nekako je dojam kako će u ponedjeljak Cibona novim dvokorakom utrčati u finale doigravanja.

Ako treba istaknuti jedno ime u sastavu Gašpera Okorna, onda je to definitivno Roko Prkačin. Otkako se vratio na parkete nakon ozljede Roko se diže u formi i trenutno djeluje nezaustavljivo. Gorici je tako stavio 26 poena, a dodao je i osam skokova. Gegić je zabio 11 uz četiri skoka i pet asista, dok je Nakić zabio 13 poena.

Kod Gorice je najbolji bio Baković s 13 poena i osam skokova.

U ranijem terminu Split je na domaćem parketu pobijedio Zadar 74-64 i poveo u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Izjednačena utakmica trajala je od početka do kraja, s tim da su Splićani gotovo cijelo vrijeme u drugom poluvremenu bili u prednosti. Zadar je puhao za vratom i prijetio, a utakmica se i definitivno prelomila minutu i 26 sekundi prije kraja kada je Shorter pogodio tricu s kojom je Split pobjegao sa 68-64 na 71-64.

Do kraja je ostalo premalo vremena da se dogodi čudo te su Zadrani morali priznati poraz u prvom polufinalnom duelu.

U finale će se plasirati momčad koja prva ostvari dvije pobjede. Druga utakmica igra se u Zadru, u ponedjeljak, dok će potencijalnoj trećoj utakmici opet domaćin biti Split.

Prvi strijelac Splita bio je Shannon Shorter koji je ubacio 21 poen, a imao je osam skokova te tri asistencije. Toni Perković je ubacio 22 poena, a trice je gađao odličnih 6-10.

Kod Zadra je najbolji bio Justin Carter koji je ubacio 16 koševa, dok je Dario Drežnjak dodao 12 uz pet skokova.

(Petar Zobec, Hina)

HT Premijer liga, polufinale doigravanja (serije se igraju na dvije pobjede)

Split – Zadar 74:64

Cibona – Gorica 84:74

2. utakmice

Gorica – Cibona, ponedjeljak, 18.00

Zadar – Split, ponedjeljak, 20.30


Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK GoricaRoko PrkačinKK SplitKK Zadar

Ostale Vijesti