Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Prkačin kao Cibonin faktor X u finišu sezone: Roko je protiv Splita podsjetio za što je sve sposoban

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 08:00

Vukovi su bez energije topovsko meso, a ovakav Roko bi to mogao promijeniti

Oni koji pomnije prate Cibonu složit će se da se radi o šljakerskoj momčadi. Geometrija igre i profil igrača je takav da si Zagrepčani ne mogu dopustiti utakmice u kojima neće na pravi način zagraditi skok ili na vrijeme istrčati kontru. Ukratko rečeno – ljenčarenje Ciboninih mladića obično znači čvrganje po glavi.

Uzmimo za primjer poraz od Cedevite Junior u prvom dijelu prvenstva, kada je sastav Damira Mulaomerovića trkački i energetski parirao Vukovima (tada još pod ravnanjem Vlade Jovanovića), pa se izvještaj mogao pisati već na poluvremenu. Noviji primjeri kada je Cibona bila neraspoložena mogu se pronaći u teškim porazima od Zadra i Budućnosti, a na tako nešto je mirisala i ova jučerašnja utakmica sa Splitom u Ligi za prvaka.

Osim manjka trke i nesposobnosti hvatanja skoka, igrači Gašpera Okorna su bili nezainteresirani za trku i igru u leđa, pa su bili osuđeni na igru pet na pet u kojoj su teško dolazili do prilika za koš. Kada se na to nalijepila šuterski sjajna večer Splićana i raspoloženi Toni Perković, sasvim je jasno zbog čega je u jednom trenutku na semaforu stajalo minus 21.

„Očajno i sramotno je to izgledalo u prvoj četvrtini. Prvi puta da me bilo sram nakon deset minuta igre, pokušao sam izvrtjeti sve živo da ne bi odmah iskrvarili. U drugoj četvrtini smo se malo dignuli, a onda je u svlačionici bilo svega”, komentirat će Okorn situaciju iz prvog poluvremena.

Dodatna smetnja, bez obzira na to što protiv Splita nije igrao dobru utakmicu, bila je ozljeda Lovre Gnjidića, jedinog punokrvnog playmakera na rosteru. Podsjetimo, Krešo Radovčić je out do kraja sezone, dok Jose Vildoza, kako je to kolega novinar dobro primijetio „tako brzo trči kontre, da i suci stignu prije njega na suparničku polovicu”. Amaru Gegiću je trebao pobočnik, onaj koji će žustrinom razbuditi suigrače. I onda se ukazao Roko Prkačin, uzeo za ruku suigrače i odveo ih do pobjede u produžetku. Nakon mlakih partija poslije tromjesečnog izbivanja, Roko je konačno pokazao kako bi to moglo i trebalo izgledati. Hvatao je skokove, sprintao na drugi kraj parketa i zakucavao i nosio energijom Cibonu. Ozbiljan double double učinak od 21 poena i 18 skokova. Pa, dobar ti dan, Roko.

„Polako dolazim u formu. Trebala mi je ovakva utakmica da se ispucam, haha. Ali ne, čak ni nije stvar samopouzdanja nego toga da pomognem momčadi. Ali ovo nam treba biti lekcija za ubuduće, da ne mislimo da možemo pobijediti na ovakav način, da svaki puta možemo okrenuti. Loše smo ušli u utakmicu, bili smo dekoncentrirani i ovo drugo poluvrijeme nam mora biti putokaz za dalje. Na taj način moramo igrati svaku utakmicu do kraja sezone”, rekao je Prkačin nakon utakmice.

Pa iako je bio razočaran pristupom svojih igrača u prvom dijelu utakmice, Okorn je ipak pohvalio Roka za nastup u Draženovom domu, ali i momčadsku obranu u drugom poluvremenu

„On je odigrao utakmicu u kojoj smo vidjeli kako bi to moglo izgledati i ja imam strpljenja s njim. Kažem, otvaranje utakmice je bilo skandalozno, ali odigrali smo vjerojatno najbolju obranu u drugom poluvremenu otkako sam ja ovdje”, dodao je slovenski trener.

Ciboni sada slijede tri utakmice u razmaku od pet dana. U petak protiv Cedevite Junior, u nedjelju protiv Cedevite Olimpije i zatim 13. travnja protiv Gorice. Zgusnut raspored, ozljede se nižu i sada će itekako biti potreban Prkačinov doprinos. Bez njega, Cibona će se loše provesti u finišu sezone.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK SplitRoko PrkačinGašper OkornAmar Gegić

Ostale Vijesti