Počinje košarkaška Liga prvaka: Cibona dočekuje vodeću momčad španjolskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.10.16. | 09:18

„Odigramo li ovu utakmicu na razini posljednje u ABA ligi, imamo izgleda i protiv Tenerifea, vrlo kompaktna sastava, posebice ako dođe više ljudi. Pozivamo ih i nećemo ih razočarati“, najavljuje Damir Mulaomerović.

Današnjim nastupom protiv Iberostar Tenerifea (18.30), vodeće momčadi španjolskog prvenstva, Cibona započinje svoje sudjelovanje u Fibinoj Ligi prvaka, u natjecanju kojim je Fiba pokušala srušiti Euroligin Eurokup.

Ovo puno jače natjecanje od onog Fibina natjecanja koje smo igrali prošle sezone. Štoviše, Liga prvaka je jača od Eurokupa, a naša skupina jača je od one u kojoj igra Cedevita. Euroliga je priča za sebe, a potom je došlo do borbe za ove klubove, one koji su treći, četvrti po snazi u svojim zemljama“, tvrdi Cibonin trener Damir Mulaomerović koji procjenjuje:

Po klupskim proračunima i sastavima koje imaju, za prva tri mjesta trebali bi se boriti Tenerife, Avellino i Strasbourg, dok bismo se mi s Oostendeom, Mornarom, Mega Leksom i litavskim Juventusom trebali boriti za dva preostala mjesta koja vode dalje“.

A po vrlo zamršenom sustavu natjecanja, dalje će pet pobjednika skupina i četiri najbolja drugoplasirana, a među ta 24 sastava u osminu finala će pet prvoplasiranih i tri najbolja drugoplasirana, dok će se za preostalih osam mjesta u osmini finala međusobno boriti preostalih 16 momčadi.

Odigramo li ovu utakmicu na razini posljednje u ABA ligi, imamo izgleda i protiv Tenerifea, vrlo kompaktna sastava, posebice ako dođe više ljudi. Pozivamo ih i nećemo ih razočarati“, najavljuje Damir Mulaomerović.

Utakmica prvog kola FIBA-ine Lige prvaka između Cibone i Iberostar Tenerifea igra se večeras u 18:30 u Draženovom domu, a na tu se utakmicu možete kladiti OVDJE

Cibosi su u grupi D u kojoj se osim Iberostar Tenerife još nalaze Sidigas Avellino, Juventus Utena, KK Mornar, Telenet Oostende, SIG Strasbourg i Mega Leks.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TenerifeFIBA Liga prvaka

Ostale Vijesti