Panika u redovima prvaka: Cavsi u očajničkoj potrazi za playmakerom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.17. | 11:51

Situacija u Clevelandu nije nimalo idilična.

U redovima prošlogodišnjih NBA prvaka Cleveland Cavaliersa kadrovski problemi počeli su se javljati još sredinom prosinca, nakon što je bek J.R. Smith slomio desni palac. Poziciju ozlijeđenog Smitha, koji će izvan terena biti još najmanje dva mjeseca, pokrio je u međuvremenu krilni igrač DeAndre Liggins. I to s vrlo malo uspjeha –Liggins, naime, ove sezone u 15 minuta igre zabija u prosjeku svega 2.8 poena.

Međutim, problemi s rosterom Cavaliersa vrhunac su dosegnuli tijekom posljednjih desetak dana. Naime, Cavaliersi su u novoj godini odigrali petnaest utakmica od čega su izgubili čak njih osam, a nakon što ih je prošloga ponedjeljka u gostima porazio New Orleans (i to bez glavnog igrača Anthonyja Davisa) najbolji igrač Clevelanda LeBron James poručio je upravi kluba: „Treba nam jebeni playmaker.“

James, koji ove sezone u prosjeku igra čak 37.5 minuta po utakmici, nakon poraza od New Orleansa rekao je i sljedeće: „Fali nam tijela. Moje je mišljenje da nismo bolji u odnosu na prošlu godinu. Nemam vremena za trošenje, uskoro ću imati 33 godine.“

Naravno, u Clevelandu, koji na spomenutoj poziciji osim Kyrieja Irvinga trenutno raspolaže tek s rookijem Kayom Felderom, nije se predugo čekalo na reakciju. Naime, kako izvještavaju američki mediji, Cavaliersi planiraju organizaciju workouta na kojemu bi se trebalo pojaviti četvorica kandidata: veterani Kirk Hinrich i Mario Chalmers, koji ove sezone u NBA-u nisu odigrali niti minute, Jordan Farmar (dvije utakmice za Sacramento kingse) te Lance Stephenson koji je u New Orleansu odigrao šest utakmica prije nego što se ozlijedio, nakon čega je otpušten. U tih je šest utakmica Stephenson ostvario prosjek od 9.7 poena, 4.8 asistencija i 3 skoka.

Hoće li netko od trojice kandidata zadovoljiti kriterije prema kojima bi novi playmaker predstavaljao ozbiljno pojačanje u pokušaju obrane prošlogodišnjeg naslova, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, Cavaliersi će odluku, ako se odluče nešto poduzimati, morati donijeti do 1. ožujka, kada ističe rok za potpisivanje slobodnih igrača koji mogu ostvariti pravo nastupa u doigravanju.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

J.R. Smithmario chalmersLance Stephensonjordan farmarKirk HinrichLeBron James

Ostale Vijesti