Ovo je popis igrača koje nitko u NBA-u ne želi

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 30.10.19. | 16:08

Naravno, Melo je prvi, ali tu je još nekoliko zanimljivih imena…

Iako bi nekima od njih bilo puno bolje da se okušaju „preko bare“ i pokažu kako još uvijek nisu za staro željezo u nekoj od velikih europskih momčadi, oni se nisu odlučili za takvu vrstu avanture i još uvijek čekaju da ih neka od momčadi pozove u svoje redove.

Neki od njih su bivši NBA prvaci, jedan je bio i najbolji obrambeni igrač lige, ima i onih koji svojom individualnom predstavom mogu (ili su nekada mogli) sami odlučiti pobjednika utakmice, ali usprkos svemu nabrojanom njihovi telefoni i dalje nemaju nikakav dolazni poziv…

Listu predvodi jedan, jedini i neponovljivi Carmelo Anthony. Malo je, htjeli mi to priznat ili ne, igračina, i usprkos tome što su ga američki mediji okarakterizirali kao „tempirajućom bombom“ on bi i dalje imao što za reći u najboljoj ligi svijeta. Fantastičan ofenzivac, napadač čiji je skok šut praktički nemoguće braniti i netko tko ima respekt svih suparničkih igrača radi svojih fantastičnih predstava u Denveru i New Yorku i dalje je slobodan igrač, a ono čega se bojimo je da bi tako moglo i ostati te da njegove minijature više nećemo gledati u NBA ligi.

Nakon Mela tu je i Lance Stephenson. Ovaj bek šuter(nisko krilo) godinama je bio prepoznatljiv u ligi kao „rak rana“ LeBron Jamesa kojeg je na svakojake načine konstantno provocirao. Poznat je po svojoj dobroj obrani, zna i potegnuti iza linije 7,24 a uz sve to nije netko tko puno košta te bi se vrlo vjerojatno zadovoljio veteranskim minimalcem. Ipak, svih 30 NBA momčadi gledalo je u drugom smjeru pa je Lance „Born Ready“ Stephenson karijeru odlučio nastaviti u Kini, točnije Liaoning Flying Leopards gdje mu društvo pravi Brandon Bass, a obojica imaju „gospodski dogovor“ s klubom da se u slučaju poziva neke od NBA momčadi mogu slobodno vratiti u najjaču ligu svijeta.

Treći u nizu igračina koje i dalje nemaju klub je Kenneth Faried, izvrsni krilni centar koji je svojevremeno bio reprezentativac SAD-a. Prošle godine Faried se pokazao kao izvanredna nadopuna Houstonovog rostera, a pravo je čudo što ga momčad koja ove godine ganja konferencijsko finale nije zadržala. Faried je prava „zvijer“, nije on tip četvorke koja će svojim mekanim i preciznim šutom raditi razliku na terenu, ali kada je riječ o fizičkim predispozicijama on se može potući sa apsolutno svakime u ligi. A kada ga pogledate, vjerojatno bi i pobijedio. Prošle godine u prosjeku je bilježio 12,9 poena i 8,2 skoka po utakmici što su odlične brojke za nekoga tko je u prosjeku na terenu bio 24,4 minute.

Naredna dvojica koju valja istaknuti su pravi veterani koji su prošli „sito i rešeto“ u NBA-u. Jamal Crawford je genijalni bek šuter koji je, bez ikakvog pretjerivanja, imao jedan od najljepših skok šuteva u povijesti NBA lige, a ti puta je osvajao nagradu za najboljeg šestog igrača lige. Zanimljivo, prošle godine je igrao za Phoenix i sezonu je završio sa prosjekom od 7,9 poena po utakmici, što je prvi put od 2003. godine (!!!) da nije u toj rubrici bio dvocifren.

Za kraj treba spomenuti i Joakima Noahu, nekadašnjeg najboljeg defenzivnog centra lige i nekoga pored koga nećete baš „mrtvi – hladni“ krenuti u reket kada njega vidite. Noah je oduvijek bio prljav igrač, zaradio je, ali i isprovocirao, mnoge tehničke i nema nikakve sumnje da ukoliko se treba „potući na terenu“ da će Noah biti prisutan. Poznat je i po svojem urnebesnom izbačaju, a nije se jednom dogodilo da sa linije slobodnih bacanja od njega doživimo air ball. Ipak, baš kao i Faried, Noah je prošle sezone u Memphisu doživio svoju drugu mladost te je sa nekoliko fantastičnih predstava pokazao kako za njega i dalje ima mjesta u NBA ligi, ali se, na njegovu žalost, niti jedan od GM-ova prije početka sezone nije sjetio okrenuti broj ovog dvostrukog All-Stara.

Ovi majstori nisu jedni koji i dalje nemaju klub, a u nastavku teksta pročitajte listu svih nekada bitnih igrača u NBA ligi koji su i dalje bez angažmana. Nema sumnje da će vas za neke jako iznenaditi da su u ovom „odabranom“ (ili bolje rečeno ne odabranom) društvu:

Iman Shumpert, Amir Johnson, Devin Harris, Raymond Felton, Dante Cunningham, Marcin Gortat, Marreese Speights, Lance Thomas, Tyler Zeller, Luc Mbah a Moute, Justin Anderson, Jason Smith, Jon Leuer, Corey Brewer, Joe Johnson, JR Smith.

(foto: twitter)


Tagovi

Carmelo AnthonyJoakim NoahJamal CrawfordKenneth FariedLance StephensonNBA free agencyNBA

Ostale Vijesti