THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Olympiacos slavio u derbiju ‘vječnih neprijatelja’, Spahija prekinuo crni niz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 21:53

Nastavljeno je 17. kolo Eurolige

Susret dana u košarkaškoj Euroligi svakako je bio grčki derbi ‘vječnih neoprijatelja’ u kojemu je Panathinaikos u paklenoj atmosferi atenske OAKA Arene dočekao gradskog rivala Olympiacos. Uspješniji su bili gosti iz Pireja koji su slavili s 65:84 i tako se najvećem rivalu osvetili za poraz u domaćem prvenstvu od prije mjesec dana, kada je Pao također upisao gostujuću pobjedu.

Vrlo dobra defanzivna igra Olympiacosa danas je neutralizirala najveće napadačke adute domaćina, srpski bek Nemanja Nedović koji je odlučio spomenuti susret u ligi i danas je ubacio svojih 17 poena uz solidan postotak šuta, ali ostatak momčadi u zelenim dresovima nije bio na toj razini. Dvoznamenkast bio je jedino još jedino Georgios Papagiannis s 14 poena.

Kod Olympiacosa takav učinak imalo je čak četvorica igrača. Mnogi su prije utakmice najavljivali revolveraški obračun Nedovića i Tylera Dorseya, ali najbolji strijelac Olympiacosa večeras se pogubio u fazi napada, odnosno bio je precizan tek na samom početku i na samom kraju susreta. Počeo je sa dva uspješna šuta za tri, no u nastavku utakmice je iza linije ubacio samo dva od osam pokušaja, posljednju tricu zabio je u posljednjoj sekundi utakmice kada su suparnički igrači već napuštali teren. Tim košem stigao je do učinka od 15 poena, ali i dobio kritike na račun tog nesportskog poteza.

Srećom po goste sjajni su bili američki bek Shaq McKissic (18 poena), ikona grčke košarke i dijete kluba Kostas Sloukas (16) i bugarski krilni centar Saša Vezenkov koji je pridodao 14.

Pao se još uvijek držao u drugom dijelu posljednje četvrtine i na momente spuštao prednost gostiju na manje od 10 poena. No, Vezenkov je tri minute prije kraja sjajnim jednoručnim šutom preko čuvara prelomio susret, a u idućem napadu Panathinaikosa Tyler Dorsey presjekao je jedno dodavanje i ugasio im nade u povratak.

Za razliku od grčkog prvenstva u kojem vode grčevitu borbu za vrh u Euroligi su Pao i Olympiacos ove sezone dvije različite priče. Pao je pretposljednji, dok je momčad Georgiosa Bartzokasa nastavila strašnu seriju. U posljednje tri utakmice Eurolige uz svoje najljuće rivale tukli su još Asvel i Bayern s ukupnom koša razlikom +77 i prometnuli se u prve pratitelje vodećih Barce i Reala.

U ranijem susretu Baskonia našeg Nevena Spahije slavila je kod Bayern Munchena rezultatom 76:81. Hrvatskom treneru ovo je treća pobjeda u osmom ovosezonskom nastupu u Euroligi i prva nakon negativnog niza od dva poraza. Njegovu momčad večeras je predvodio Wade Baldwin s 30 poena. Baskonia trenutno zauzima 16,. mjesto, poziciju iznad Panathinaikosa.

Euroliga, 17. kolo

Srijeda

Anadolu Efes - Crvena zvezda 84:83

Alba Berlin - Monaco 92:84

Barcelona - Unics Kazan 111:109 - produžeci

Žalgiris Kaunas - Olimpia Milano - odgođeno

Četvrtak

Zenit – Maccabi 73:71

Bayern Munchen – Baskonia 76:81

Panathinaikos – Olympiacos 65:84

Real Madrid – CSKA

Asvel – Fenerbahče 



Tagovi

PanathinaikosOlympiacosBaskoniaEuroliga

Ostale Vijesti