@Pixsell
@Pixsell

Novi skandal u ABA ligi: Crnogorci neće igrati ako se ne ispuni nemoguć uvjet u kojem su Cibona i Zadar

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 09:25

Problem su i dvije utakmice Crvene zvezde

Pandemija koronavirusa prilično je poremetila raspored ABA lige. U jednom trenutku na "čekanju" je bilo 14 utakmica. Sada je iz prethodna 22 kola ostalo neodigrano još sedam, od kojih šest već imaju nove termine pa se činilo da će sve ekipe do kraja ligaškog uspjeti odraditi te obaveze.

Ali, prema neslužbenim informacijama Mozzart Sporta, crnogorski Mornar je pismenim putem upozorio ABA ligu da neće igrati u posljednja dva kola sve dok ne budu završene odgođene utakmice.

Ujedno, Crnogorci očekuju da sve utakmice pretposljednjeg i poslednjeg kola počnu u isto vrijeme. Naravno, zbog regularnosti. Kao razlog za brigu su naveli prošlogodišnji prerani kraj sezone zbog spomenutog koronavirusa, poslije kojeg se nije znao konačan raspored, baš zbog pojediniih neodigranih utakmica.

Na papiru njihov prijedlog, ili zahtjev, kako ga ko shvaća, izgleda logičan. Međutim, realnost je nešto drugačija.

Naime, mečevi 25. i 26 kola kola ABA su prema rasporedu od 9. do 11, odnosno od 17. do 20. travnja, dok su već zakazani novi termini tri odložene utakmice van prijedloga Mornara: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (14. travanj), Zadar - Cibona (14. travanj), Krka - Crvena zvezda (17. travanj).

Netko će se zapitati zašto crveno-bijeli ne bi promijenili unaprijed planirane utakmice. Međutim, to je praktično nemoguće jer ih sljedeće nedelje čeka dupli program u Euroligi (30. ožujak i 1. travanj), dok će između 24. i 25. kola ABA lige igrati poslednju utakmicu Eurolige (8. travanj).

Uvjet Mornara teško da će ispuniti i Budućnost ako se plasira u polufinale Eurokupa, a na dobrom je putu budući da vodi 1-0 u četvrtfinalnoj seriji protiv Monaca i u revanšu će imati prvu "meč loptu".

U slučaju da bude među četiri najbolja tima u Eurokupu, Budućnost će morati promijeniti termin odigravnja utakmice s Cedevitom Olimpijom (8. travanj), jer je polufinalna serija od 6. do 14. travnja, a ABA još nema termin odgođenog meča Podgoričana sa Igokeom, zato što i momčad iz Laktaša ima obaveze u Europi (FIBA Champions League) 30. ožujka, 1. i 4. travnja...

Na kraju se kao jedino moguće rješenje koje bi zadovoljilo Mornar nameće odgađanje posljednja dva kola. Ali pitanje je za kad. Jer, Budućnost bi plasmanom u finale mogla dodatno sve da prolongira, pa bi tako kasnio playoff ABA lige (peta utakmica finala planirana je za 22. svibanj), što bi praktično ugrozilo održavanje završnog dijela nacionalnih prvenstava, jer je dogovor saveza i FIBA da zbog olimpijskih kvalifikacija imena državnih prvaka budu poznata najkasnije do 12. lipnja.


Tagovi

ABA ligaKK Mornar

Ostale Vijesti