Brian Fluharty-USA TODAY Sports
Brian Fluharty-USA TODAY Sports

‘Nemoguća misija’ traje: Celticsi smanjili na 2-3

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 08:01

Šesta utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju u Miamiju

Uoči finala Istočne konferencije, predviđalo se da će Boston relativno jednostavno slomiti Miami i ovjeriti odlazak u veliki finale protiv Denvera. Međutim, Heat je zaskočio Celticse s 3-0 na startu, a čak niti to nije do kraja uvjerilo stručnjake da Miami ide na okršaj s Denverom.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A nakon sinoćnje pobjede Bostona 110-97, otvara se povijesna šansa za Boston koji je smanjio na 3-2. Inače, u dugoj povijesti NBA doigravanja 150 puta se dogodilo da jedna momčad zaostaje 0-3 u seriji i nijednom nije viđen preokret, a Boston je sada dvije pobjede udaljen od ispisivanja povijesti.

A u petoj utakmici domaća momčad vodila je cijelu utakmicu, susret je otvorila serijom 20-5 i nakon toga se Miami više nije uspio vratiti.

Celticse je u važnoj pobjedi predvodio White s 24 poena. Marcus Smart dodao je 23, a Jayson Tatum i Jaylen Brown završili su na 21 poenu. Četvorka je to koja je ubacila 89 od ukupnih 110 poena Celticsa.

Bam Adebayo predvodio je Heat sa 16 poena i osam skokova dok je Jimmy Butler završio na 14 poena, pet skokova i pet asistencija. Oni su bili jedina dva igrača Heata koji su postigli dvoznamenkasti broj koševa.

Dodajmo da je Miami ovu utakmicu igrao bez Gabea Vincenta, koji je uganuo gležanj u četvrtoj utakmici serije.

„U ovakvim serijama trebate da vam u svakom trenutku iskoči netko drugi. Ovog puta su to bili Smart i White“, komentirao je nakon pobjede Tatum.

Jaylen Brown je, pak, istaknuo kako je defenziva donijela drugu pobjedu Bostonu.

„Sve kreće iz obrane. Od početka smo pokazali intenzitet, izašli smo na parket i igrali jako dobru košarku. Bilo je zabavno večeras“, podvukao je Brown.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA, doigravanje

Istočna konferencija, finale

četvrtak, 25. svibnja

Boston Celtics – Miami Heat 110-97 (2-3)



Tagovi

NBA doigravanjeBoston CelticsMiami Heat

Ostale Vijesti