NBA košarkaši se vraćaju na parket igrajući „Put oko svijeta“, evo koje igrače liga želi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.04.20. | 12:22

Vodstvo NBA lige nastoji na sve moguće načine dati fanovima malo ''mesa''.

Prije tri dana došla je zanimljiva vijest o organizaciji H-O-R-S-E turnira (varijanta ove igre na ovim prostorima je poznata kao ''Put oko svijeta'') u kojem će sudjelovati NBA igrači, te se tako barem na ovaj način uprizoriti zabava za gledatelje ''žive'' košarke s loptom u rukama.

Svi igrači koji bi participirali nastupali bi u svojim dvoranama, naravno bez gledatelja, a namjera je da budu uključeni igrači iz najvišeg ranga NBA zvijezda. Televizija ESPN je u to uključena, a za sada nije poznato hoće li biti prijenosa na NBA League Pass servisu.

Na službenoj stranici lige je osvanuo tekst u kojem su navedeni igrači koje bi njeni predstavnici htjeli vidjeti u ovom natjecanju. Osam favorita su Kevin Durant, Kyrie Irving, Trae Young, LeBron James, Luka Dončić, Nikola Jokić, Steph Curry i James Harden. Kao ''honourable mention'' se spominju i Dame Lillard, Lou Williams i pobjednik zadnjeg natjecanja u tricama na All-Star vikendu, Buddy Hield.

Istovremeno, novinar New York Posta navodi kako je iz izvora čuo da postoji mogućnost nastupa Chrisa Paula, Russella Westbrooka, Donovana Mitchella i Ziona Williamsona.

 

 

Dva natjecanja u ovoj igri već su tri puta održana. Prvo je upriličeno u sezoni 1977./1978., kad je od 32 igrača pobjedu odnio Paul Westphal, igrač Phoenix Sunsa koji je istu momčad godinama kasnije (1993.) kao trener doveo do NBA finala. 2009. i 2010. održano je natjecanje i u sklopu All-Star vikenda, a oba puta je pobjedu odnio Kevin Durant.

Podsjetimo, H-O-R-S-E je igra u kojoj dva natjecatelja šutiraju naizmjence s različitih pozicija na košarkaškom terenu. Ukoliko igrač promaši s iste pozicije s koje njegov protivnik pogodi, dobiva slovo u riječi ''Horse'', a pobjednik je onaj koji prvi uspije nagnati protivnika da kompletira cijelu riječ.

Ova vrsta zabave je veoma popularna na američkim uličnim terenima, a najpoznatiji međunarodni lanac brze hrane McDonald's je s dvojicom među najvećima Michaelom Jordanom i Larryjem Birdom 1993. napravio reklamu s lajtmotivom igre.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kyrie IrvingNikola JokićStephen CurryPhoenix SunsLou WilliamsLuka DončićLeBron JamesBuddy HieldJames HardenZion WilliamsonKevin DurantRussell WestbrookChris PaulAdrian WojnarowskiNBADonovan Mitchell

Ostale Vijesti