Najtalentiraniji Europljanin na ovoljetnom draftu postaje suigrač Hrvata?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 15:44

Sve ćemo saznati u lipnju.

Ovoljetni NBA draft bit će vrlo specifičan. Zbog pandemije koronavirusa nitko ne može predvidjeti hoće li se i kada nastaviti sezona, a lipanjski je izbor novaka sve bliži. U moru glasina i prijedloga oko nastavka lige provukla se i informacija da bi se, u slučaju da pandemija potraje, draft mogao održati preko Skypea, a sve s ciljem izbjegavanja većih okupljanja ljudi.

Najveći europski talent na ovogodišnjoj će draft klasi biti Deni Avdija, mladi izraelac čiji je otak Zufer Avdija porijeklom s Kosova, a igrao je, između ostalih, za Crvenu zvezdu. Zufer već desetljećima živi i radi u Izraelu, a njegov je sin rođen početkom 2001. godine.

Avdija junior visok je 205 centimetara, nominalno pokriva poziciju visokog krila, no zbog brzine, pokretljivosti i driblinga, može se bez problema prekomandirati i na mjesto niskog krila. Ove je sezone odigrao 26 euroligaških utakmica za Maccabi, prosječno je na terenu provodio 14 minuta te ih koristio za točno četiri poena, 2,6 skokova te 1,2 asistencija. Posebno je vidljivo da je drastično podizao razinu svoje igre kako je sezona proticala, ali ga je koronavirus zaustavio u pohodu na još veću afirmaciju.   

Naravno, sjajne igre nisu prošle nezapaženo i s druge strane Atlantskog oceana. Kako prenosi Chris Fedor (Cleveland.com), Deni Avdija je na radaru Clevelanda. Navodno su Cavaliersi odradili detaljni skauting vezan za mladog Izraelca i spremni su potrošiti svoj lutrijski izbor na mladog Izraelca.

Cavsi su u trenutku prekida lige bili najlošija momčad Istoka, dok lošiji omjer od njih ima samo Golden State. Prema dosadašnjim projekcijama, Avdiji se predviđa da će biti unutar prvih deset pickova nadolazećeg NBA drafta, a postoje čak i predviđanja da će završiti unutar Top 5. Ako bi ga Cavsi odabrali, Avdija bi, barem privremeno, postao suigrač našeg Ante Žižića, čija je budućnost u Clevelandu dosta upitna nakon ove sezone. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ante ŽižićNBA draftNBADeni Avdija

Ostale Vijesti