Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mijatović i Efes konačno prekinuli crni niz, Barcelona bolja od Bayerna

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 08:03

Zahuktava se borba za playoff u Euroligi

Košarkaši Anadolu Efesa, koje od veljače vodi hrvatski stručnjak Tomislav Mijatović, na gostovanju su u susretu 32. kola Eurolige pobijedili Baskoniju sa 97-76 probivši se na deseto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Efes je ovom pobjedom ostao u igri za "play-in" u koje ulaze momčadi od sedmog do 10. mjesta. Bila je to četvrta pobjeda turskog sastava u posljednjih pet susreta, ali tek prva gostujuća nakon 7. prosinca.

Posljednje gostujuće slavlje ostvarili su protiv Albe, a potom nanizali osam uzastopnih poraza u gostima.

Efes je već nakon prve četvrtine imao deset koševa prednosti (32-22), domaćin je u drugoj dionici smanjio zaostatak, no ključnim se pokazala treća četvrtina koju je turska momčad dobila s 28-8. Posljednja četvrtina je bila tek odrađivanje posla.

Goste su do 15. pobjede sezone predvodili Shane Larkin s 28 poena, te Will Clyburn s 20 koševa, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Markus Howard s 15 i Codi Miller-Mcintyre sa 13 koševa.

Barcelona je na gostovanju porazila Bayern München s 87-79.

Barca je odlično krenula u okršaj s bavarskim klubom i na poluvremenu vodila 47-30. Bayern se u nastavku približio na šest koševa minusa, ali nije ugrozio 21. pobjedu španjolskog sastava. Goste su do trijumfa predvodili Jabari Parker s 15, Nicolas Laprovittola s 14, te Jan Vesely s 12 koševa. Kod poraženih su najefikasniji bili Nick Weiler-Babb i Serge Ibaka sa po 17 koševa. Hrvatski košarkaš Danko Branković nije nastupio za Bayern zbog ozljede.

Uspješan je bio i Monaco slavivši u francuskom derbiju na gostovanju protiv Asvela sa 87-77. Monaco je tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor domaćina dobivši taj dio igre s 31-16. Momčad iz Kneževine predvodili su Elie Okobo sa 16 te Alpha Diallo s 15 poena. Najbolji strijelac kod domaćina bio je Timothe Luwawu-Cabarrot s 23 poena.

Olympiacos je u Beogradu porazio Partizan sa 74-69. Grke je predvodio Nigel Williams-Goss sa 17 poena, a kod domaćina se istaknuo Kevin Punter s 19 poena. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Jaleen Smith nije nastupio za beogradski sastav.

Žalgiris je u Kaunasu pobijedio EA7 Emporio Armani Milan s 87-73, pa sada obje momčadi imaju po 14 pobjeda i 18 poraza.

Keenan Evans s 20 poena i Edmond Sumner sa 17 košpeva predvodili su domaći sastav, dok su kod Milana najefikasniji bili Nikola Mirotić s 19 i Shabazz Napier sa 17 poena.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 25 pobjeda i šest poraza i susretom manje, Barcelona i Crvena zvezda imaju po 21 pobjedu i 11 poraza, a zatim slijede grčke klubovi Olympiakos (20-12) i Panathinaikos (20-11).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tomislav MijatovićAnadolu EfesEuroligaKK Barcelona

Ostale Vijesti