Petre Thomas-USA TODAY Sports
Petre Thomas-USA TODAY Sports

Memphisovo zlato: A tko će nego Ja? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 04.05.22. | 08:35

Nestvarnom partijom Moranta Memphis je stigao do poravnanja protiv GSW-a koji su na dulje staze izgubili Peytona zbog frakture lakta.

Već sad je velik, a kakav će tek biti, naročito ako ga ozljede zaobiđu, teško je uopće predvidjeti. Ove sezone dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao, a iako je njegov prosjek ove sezone bio 27.4 poena, 6.7 asistencija i 5.7 skokova, dojam je kako još uvijek nije pokazao sve što ima u svom repertoaru. Ja Morant se igra košarke. Brz je i skočan, ima dobar pregled igre, nije ga strah kontakta, a prvi korak mu je brz kao nekada u Derricka Rosea. A još uvijek napreduje…

Memphis je na kraju slavio rezultatom 106:101 protiv GSW čime su izjednačili na 1-1 u seriji. Kriminalnu šutersku večer imali su Warriorsi, ukupno su za tri poena, što im je najjače oružje, gađali mizernih 7/38 (18.4 posto), a jasno je da na taj način teško mogu do pobjede u doigravanju. Curry je imao 27, Poole 20, Wiggins 16, a Thompson 12 poena, ali sve to bilo je jednostavno premalo da bi njihova momčad povela rezultatom 2-0.

Što se tiče domaćina, solidni su bili Jackson Jr. (12 poena), Williams (14 poena) i Clarke (10 poena), ali ono što je napravio Ja Morant je zaista maestralno – 47 poena (15/31 šut iz igre), 8 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte, uz svega 2 izgubljene lopte, nešto je što je vrijedno naklona. I sad, kao da je riječ o Teleshopu – To nije sve! Naime, Morant je u posljednjoj četvrtini zabio 18 poena, a sinoć je ušao u jedno poprilično odabrano društvo – Nakon Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa, Ja Morant postao je treći igrač s dvije ili više utakmica s 45+ koševa u doigravanju. Legendarni playmaker Lakersa i jedan od najvećih košarkaša svih vremena, Magic Johnson, na društvenim mrežama je istaknuo kako je Ja Morant najuzbudljiviji mladi igrač u ligi, a prvoj volini Memphisa to će sigurno biti drago pročitati.

„Rekao sam samom sebi da nam je pobjeda danas potrebna i zato smo morali doći do nje“, rekao je Ja Morant poslije utakmice u razgovoru sa Shaqom, Erniem Johnsonom i Kennyjem Smithom, sad već legendarnom družinom iz emisije 'Inside the NBA'.

Pomalo nevjerojatno zvuči da je utakmica između lanjskog prvaka Milwaukeea i jednog od glavnih kandidata ove sezone Bostona, u kojoj smo vidjeli pravi potop gostiju, pala u drugi plan, ali nestvarni Ja Morant je 'the man' danas. No, valja istaknuti kako su u toj 'sjeni' Celticsi također došli do poravnanja u seriji nakon što su s velikih 23 razlike pobijedili Buckse.

Celticsi su našli rješenje za Giannisa koji je imao lošu večer, ali i kad mu ne ide on isporuči 28 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Osim njega, solidnu pariju odigrao je Holiday, s tim da je potrošio puno previše lopti (šut iz igre 7/20), dok partije ostalih igrača nisu vrijedne spomena. Igrala se čvrsta obrana, ali napad… Tu je bilo problema.

Zanimljivo, Bucksi su ispucal„Ovo je playoff. To je sve što mogu reći. Ne možemo dozvoliti da prva utakmica diktira cijelu seriju. Htjeli smo biti agresivni od prve do zadnje minute. Cilj je bio da odigramo kao da nam cijela sezona ovisi o ovoj pobjedi u tome smo uspjeli“, istaknuo je Brown poslije utakmice.


Smart je bio upitan, ali je prije utakmice odlučeno da neće igrati. Zasad nije poznato hoće li biti u pogonu za treći ogled ova dva sastava, ali Celticsi su spremni i na dobar i na loš konačan scenarij.


„Brod mora nastaviti ploviti. Sad svatko od nas mora dati još malo više“, istaknuo je Tatum poslije utakmice.

NBA, 4. svibnja

Zapadna konferencija

Memphis – GSW 106:101 (1:1 u seriji

Istočna konferencija

Boston – Milwaukee 109:86 (1:1 u seriji)



Tagovi

Memphis GrizzliesBoston CelticsJa MorantGolden State WarriorsMilwaukee BucksNBANBA doigravanjeplayoff

Ostale Vijesti