Lillard oteo pobjedu Sunsima, odlična partija Šarića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 07:45

Dallas bez glavne zvijezde prizemljio monstruoznog Giannisa.

Noćas je diljem SAD-a odigrano sedam utakmica Najjače košarkaške lige svijeta.

Portland Trail Brazersi su pobjedili Phoenix Sunse u Talking Stick resort Areni rezultatom 110:111.

Domaćini su odlično otvorili susret te su se već nakon dvije i pol minute odvojili na dvocifrenu prednost koju su održavali cijelo prvo poluvrijeme. Početkom treće četvrtine gosti serijom 6:0 nagovješćuju povratak u utakmicu, a četiri minut prije kraja dionice trojkom McColluma po prvi put i prelaze u vodstvo 80:82. Od treće minute posljednje četvrtine gosti su u konstantnom vodstvu sve do 32 sekunde prije kraja, kad Oubre prvo pogađa trojku i slobodno bacanje, zbog prekršaja Bazemora za prednost Sunsa 110:108. Tad Lillard uzima stvari u svoje ruke i već nakon devet sekundi napada zabija preko Baynesa, koji čini prekršaj i najbolji šuter gostujuće momčadi iz slobodnog bacanja vraća goste u vodstvo 110:111. Imali su domaći 26 sekunda za zadnji napad i -1, no odigrali su napad do isteka vremena, sa šutom Rubija za tri, međutim Španjolcu je lopta ostala na obruču.

Portald su do pobjede vodili McCollum sa 30 koševa te Lillard sa 27 ubačaja, dok su kod Sunsa bili najbolji Oubre s 24 i naš Dario Šarić sa 17 koševa i 7 skokova, uz šut iz igre 6:10, dok je tragičar Rubio ostvario triple-double sa 10 koševa, 11 skokova i 14 asistencija.

Dallas Mavericksi su bez svog najboljeg igrača iznenadili Milwaukee Buckse u Fiserv Forumu rezultatom 116:120.

Odlično su gosti su sjajno krenuli u susret te su već nakon prve četvrtine imali +14. Većinu druge dionice su održavali prednost, no Bucksi se u završnim minutama vraćaju te do odmora se spuštaju na -3. U trećoj četvrtini domaćini serijom 5:0 prelaze u vodstvo, no već do kraja dionice Mavsi se vraćaju na dvocifrenu prednost, što održavaju do kraja susreta. Dallas su do pobjede vodili Curry i Porzingis sa po 26 ubačaja, a Bucksima nije pomogla ni sjajna večer Giannisa koji je ubacio 48 koševa te pridodao 14 skokova.

Houston Rocketsi su se vratili nakon što su u prvom poluvremenu gubili sa -25 te slavili protiv San Antonio Spursa rezultatom 109:107, što je najveći povratak franšize u povijesti. Najzaslužniji su naravno bili Westbrook sa 31 košem, 10 skokova i James Harden s 28 ubačaja, osam skokova i sedam asistencija.

Pogledajte današnju PONUDU Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Dario ŠarićDamian LillardGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti