David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

Legenda Lakersa odabrala Tonija Kukoča da ga uvede u Kuću slavnih

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 09:39

Lakersi bi odali počast Gasolu umirovljenjem njegovog broja 16

Legenda Los Angeles Lakersa Pau Gasol bit će primljen u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, a svaki uzvanik mora izabrati nekoga tko će ga predstaviti na samoj ceremoniji. Gasol je odabrao još jednu legendu da predstavi njega - bit će to naš Toni Kukoč, nekadašnji igrač slavne generacije Chicago Bullsa. Uz njega je dodao kolegu iz Lakersa Kareema Abdul-Jabbara kao još jednu osobu koja će ga predstaviti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kukoč je bio jedan od prvih europskih igrača koji je napravio skok u NBA, nakon što je osvojio tri naslova prvaka Eurolige i tri MVP titule Final Foura Eurolige prije nego što se pridružio Chicago Bullsima 1994. Pomogao je Bullsima da osvoje tri uzastopna naslova prvaka NBA lige od 1996. do 1998. i bio je šesti igrač godine u NBA ligi 1996. Igrači poput Kukoča, Dražena Petrovića i Arvydasa Sabonisa postavili su temelje da bi netko poput Gasola mogao doći u NBA.

Kao i Kukoč, Gasol je imao uspjeha u inozemstvu prije nego što je izabran za NBA, osvojivši ACB Championships za Barcelonu u svojoj rodnoj Španjolskoj, a odmah je u NBA-u osvojio nagradu za Rookieja godine 2002., a ušao je i u All-Star momčad 2006.

"Njegov trejd u Lakerse 2008. stvorio je između njega i Kobea Bryanta neraskidivu vezu. Gasol je bio savršen partner za Kobea i pomogao je odvesti Lakerse do tri uzastopna NBA finala i uzastopnih NBA prvenstava 2009. i 2010. Njegov nastup u sedmoj utakmici NBA finala 2010. u kojoj je postigao ukupno 19 poena, 18 skokova, četiri asistencije i dvije blokade koji su pomogli Lakersima da pobijede Boston Celticse bila je legenda", nahvalio ga je Lakers Nation.

Lakersi bi odali počast Gasolu umirovljenjem njegovog broja 16.

Ostala imena koja će ući u Kuću slavnih ove godine uključuju Dwyanea Wadea kojeg će predstaviti Allen Iverson, Dirka Nowitzkog kojeg će predstaviti Jason Kidd i Stevea Nasha te Becky Hammon koju će predstaviti Teresa Weatherspoon, odnosno, Sheryl Swoopes. Osim toga, San Antonio Spursi će biti dobro zastupljeni jer će Manu Ginobil i Tim Duncan obavljati dvostruku dužnost, predstavljajući i razigravača Tonyja Parkera kao i glavnog trenera Gregga Popovicha, gdje će im se pridružiti Parker i David Robinson. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Los Angeles LakersKuća slavnihKošarkaška kuća slavnihToni KukočPau Gasol

Ostale Vijesti