Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

LeBron potjerao aktualne prvake na raniji odmor i ovjerio ogled s "monstruoznim" Jokićem u finalu Zapada

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 08:04

U drugoj utakmici Butler je odveo Miami do pobjede nad New Yorkom vrijedne finale Istoka

Kako bi ste reagirali da vam je netko, tamo negdje sredinom veljače, rekao da će Lakersi imati duži playoff nastup od Milwaukeeja ili Phoenixa? Da vas, usto, uvjerava kako će momčad koja je dobrim dijelom sezone djelovala disfunkcionalno i koja je izgubila deset od uvodnih 12 utakmica igrati finale Zapadne konferencije?

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pa, lako moguće da bi ste ga pristojno zamolili da promjeni terapiju.

No tri mjeseca i jedan prijelazni rok kasnije – Lakersi su skinuli izbacili aktualne prvake Golden State Warriorse, ovjerivši ulazak u konferencijsko finale s Denverom, pa je sada jedino ispravno pojesti svoje riječi i ponuditi ispriku navijačima momčadi iz LA-a.

U šestoj utakmici ih je do 122-101 pobjede vodio LeBron James s 30 poena, po devet skokova i asistencija i novim priloženim dokazima o svojoj igračkoj veličini. James je iz igre šutirao 71 posto, izgubio je i ukrao dvije lopte i zabilježio jednu blokadu.

Dakle, ne samo zato što je pokazao da i dalje može upaliti motore kada je to potrebno, nego je i odigrao 43 minute u svojoj 20. (slovima dvadesetoj) NBA sezoni i s 38 godina na leđima. Dojam je da se nekako zaboravlja da čovjeku u osobnoj iskaznici kao datum rođenja stoji 30. prosinca 1984. godine…

A Kralj nije imao namjeru dozvoliti da mu se Warriorsi osvete za 2016., kada su se James i Cavaliersi vratili nakon što su u finalu gubili 1-3, pa je odlučio zaključiti priču.

Uz sebe je imao i dva sjajna sekundanta: Austin Reaves je zabio 23 poena, a Anthony Davis je ubacio 17 uz 20 skokova.

„Želimo šokirati svijet. LeBron i ja želimo još jedan prsten, vrijeme je da to i učinimo“, rekao je euforični Davis nakon pobjede, prisjećajući se uspjeha iz 2020. godine.

Velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju i glavnom strategu Darvinu Hamu koji je Lakerse ponovno vratio u poziciju da se bore za naslov. Nakon što je nahvalio svoje igrače, istaknuvši kako su „LeBronovi otisci bili posvuda na ovoj utakmici“, aludirajući kako je James glavni i odgovorni za ovu pobjedu, trenera Lakersa je dočekalo pitanje o finalu s Denverom Nikole Jokića. Ham je bio dosta slikovit kada je riječ o srpskom centru.

„Znamo već da nas tamo čeka čudovište, ali možemo li prvo barem malo uživati u ovoj pobjedi?“, uzvratio je Ham.

A što se Warriorsa tiče, pred njima je dugo ljeto. Ovu su utakmicu, pa i seriju izgubili jer više nisu uspjeli pogađati ono što inače pogađaju, pa je na koncu većina napadačke produkcije pala na Stepha Curryja koji je Lakersima zabio 32 poena. Pa će se sada nanovo zidati tijekom ljeta. Čak je i Steve Kerr rekao nakon utakmice kako su on i njegova momčad tijekom cijele sezone plivali uzvodno, što jasno sugerira da nešto ipak ne valja u redovima dojučerašnjih prvaka.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Jimmy Butler nije dozvolio nikakvo iznenađenje s 24 poena, osam skokova i četiri asistencije odveo Miami do 96-92 pobjede nad New York Knicksima i bukirao pritom odlazak u finale Istoka.

Veliku pomoć imao je u Bamu Adebayu koji je zabio 23 poena, uz devet skokova, a su dvoznamenkasti bili još Max Strus i Kyle Lowry, koji su ubacili 14, odnosno 11 poena. Knicksima nije mogla pomoći nova sjajna partija Jalena Brunsona koji je ubacio 41 poen.



Tagovi

NBALos Angeles LakersGolden State WarriorsMiami HeatNew York Knicks

Ostale Vijesti