Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Košarkaši Fenera kod kuće razbili Hezonjin Unics, šokirani gosti skupili – 41 poen

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 21:16

Neugodno iznenađena momčad Velimira Perasovića skoro je susret završila s manje poena no što se igralo minuta

Svakog je dana uzbudljivo u košarkaškoj Euroligi, čije se utakmice igraju već treću večer zaredom. Zenit je na domaćem parketu rezultatom 79-71 porazio Bayern, Fenerbahče s 80-41 ponizio Unics iz Kazana, Baskonia na gostovanju kod Albe slavila 80-76, dok je Lyon u Francuskoj izgubio od Maccabija 93-82.

Ruski Zenit nije imao lak zadatak protiv Bavarca, od kojih su bolje ušli u susret i u jednom trenutku u prvoj četvrtini već bili na +17, da bi po završetku druge četvrtine imali +8. Bavarci, međutim, u idućih 10 minuta okreću situaciju na svoju stranu, dolaze do 50-47, a kasnije i osam poena prednosti. Ipak, Petersburg se u posljednjoj četvrtini, koju su dobili s 25-11, u potpunosti vraća i na kraju slavi pred domaćim navijačima.

Najraspoloženiji u redovima Bayerna bili su Hilliard s 24 te Walden s 20 poena, dok je Mickey kod Zenita upisao 18 poena.

Najzanimljiviji susret večeri igrao se u Turskoj između Fenerbahčea i ruskog Unicsa, jer gosti predvođeni trenerom Velimirom Perasovićem doživjeli su poniženje i s terena otišli pognutih glava. Nakon dva tijesna poraza protiv Zenita i Monaca kod kuće, kao i slavlja nad Bayernom, momčad u kojoj nastupa i Mario Hezonja, Unicsu večeras ništa nije polazilo za rukom, što je potvrdio rezultat već u prvoj četvrtini (21-8).

Ništa bolji nisu ni u nastavku, u trećoj su četvrtini zabili tek pet poena, a primili njih 17 i relativno je rano postalo jasno da pobjeda ide u ruke domaćina. Fenerbahčeu je na kraju tek jedan koš nedostajao do toga da ih imaju duplo više od Unicsa. Najraspoloženiji košarkaši, svi iz redova Fenera, bili su Shayok sa 17, Booket sa 16 i De Colo s 13 poena, dok je Hezonja imao pet poena.

Berlinska Alba našeg Krešimira Nikića nije na domaćem terenu uspjela svladali košarkaše Baskonije. Nakon dvije četvrtine, gosti su bili u prednosti 52-29, ali domaćini treću četvrtinu dobivaju s 18-10, a četvrtu s 29-18, što znači da su ih u konačnici četiri poena dijelila od neriješenog rezultata. Najviše je u redovima Albe zabijao Sikma, koji je imao 19 poena, dok je najraspoloženiji domaćina bio Fontecchio s njih 17.

Konačno, Maccabi je slavio u Lyonu na krilima toga što su dobili prve tri četvrtine (25-21, 24-21, 26-20) pa se nisu morali brinuti oko nešto lošijih posljednjih 10 minuta, koji je s 23-18 otišao u ruke Francuza. Najbolji je u redovima Maccabija bio Nunally s 25, a na suprotnoj strani Okobo s 23 poena.



Tagovi

EuroligaVelimir PerasovićMario HezonjaFenerbahçe košarkaUnics KazanKK Bayern MunchenZenitBaskoniaAlba BerlinLyonKK Maccabi Tel Aviv

Ostale Vijesti