Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Knicksi izjednačili protiv Heata bez Butlera, Lakersi napravili 'break'

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 03.05.23. | 08:05

Momčad s Floride se nada da će u subotu imati Butlera, vodećeg strijelca u doigravanju koji je uganuo desni gležanj u prvoj utakmici

New York Knicksi pobijedili su u drugoj utakmici NBA polufinala Istoka u svojoj dvorani Miami Heat s 111-105, pa je rezultat u seriji na četiri pobjede izjednačen na 1-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jalen Brunson zabio je 30 poena za New York Knickse, koji su u vrlo izjednačenoj utakmici tek u završnici slomili momčad Miami Heata, koja je igrala bez svoje najveće zvijezde Jimmyja Butlera.

Brunson je bio junak dvoboja, gađao je 10/19 iz igre, a 6/10 za tricu, iako je bio upitan za ovu utakmicu s bolnim desnim gležnjem.

Julius Randle vratio se nakon istegnuća lijevog gležnja s 25 poena, 12 skokova i osam asistencija, a RJ Barrett zabio je 24 poena, a Josh Hart završio je s 14 poena, 11 skokova i devet asistencija za Knickse.

Caleb Martin zabio je 22 poena umjesto Butlera za Heat, koji je domaćin treće utakmice u subotu. Gabe Vincent dodao je 21 poen, Max Strus završio je sa 17 poena, a Bam Adebayo 15 poena, osam skokova i šest asistencija.

Miami je izgradio vodstvo 93-87 prije nego što je New York postigao 14 od sljedećih 17 koševa za pet poena prednosti s dvije i pol minute preostalih u četvrtoj četvrtini. Brunson je tada pogodio dvije trice, Hart jednu, a New York je i s četiri pogođena slobodna bacanja povećao svoje vodstvo na nedostižnih 108-100 trideset sekundi do kraja. Pobjedu je zapečatio Hart, zakucavši tri od četiri slobodna bacanja.

Momčad s Floride se nada da će u subotu imati Butlera, vodećeg strijelca u doigravanju koji je uganuo desni gležanj u njihovoj pobjedi od 108-101 u prvoj utakmici.

Knicksi pokušavaju ući u finale Istočne konferencije po prvi put od 2000. godine, kada su tamo stigli nakon što su pobijedili Miami u sedam utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Los Angeles Lakersi su svladali Golden State Warriorse sa 117-112 u prvoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja u NBA ligi odigranoj u Chase Centeru u San Franciscu.

Aktualni NBA prvaci su cijelu prvu četvrtinu proveli u vodstvu, da bi Lakersi od druge četvrtine nadalje preuzeli kontrolu. U trećoj četvrtini, u kojoj Warriorsi tradicionalno lome suparnike, gostujuća momčad je prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti.

Početkom zadnje četvrtine Golden State je smanjio zaostatak na četiri koša da bi šest minuta prije kraja utakmice Lakersi ostvarili najveću prednost na utakmici, došli na +14 (112-98), i činilo se da Warriorsima povratka nema.

No, u sljedeće četiri minute i 20 sekundi Stephen Curry je postigao osam koševa te asistirao za trice Klaya Thompsona i Jordana Poolea u seriji domaćih 14-0 kojom su 98 sekundi prije kraja došli do izjednačenja (112-112).

No, do kraja dvoboja Warriorsi su ostali bez ubačaja. Na 114-112 za Lakerse Anthony Davis je blokirao šut iz reketa Curryju, a kod 115-112 Jordan Poole je promašio tricu za izjednačenje 9.7 sekundi prije kraja. Dennis Schroder je s crte za slobodna bacanja zacementirao pobjedu momčadi iz Los Angelesa.

Lakerse je predvodio Anthony Davis koji je "terorizirao" suparnike u oba reketa, a dvoboj je završio sa 30 koševa, 23 skoka, pet asistencija i četiri blokade. LeBron James je pogodio samo jednu tricu iz osam pokušaja, ali je dogurao do 22 koša i 11 skokova. Po 19 koševa su ubacili Dennis Schroder i D'Angelo Russell, koji je imao i šest asistencija.

Dvije večeri nakon što je Kingsima ubacio 50 koševa u sedmoj utakmici prvog kruga, Stephen Curry je ostao na 27 poena, a obrana Lakersa ga je limitirala na tri asistencije te natjerala na pet izgubljenih lopti. Klay Thompson je ubacio 25, a Jordan Poole 21 koš. Kevon Looney je ponovno bio skakački stroj sa 23 uhvaćene lopte, a ubacio je i 10 poena. Andrew Wiggins se zaustavio na 15 koševa.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu, u 3 sata ujutro, a ponovno će Warriorsi biti domaćini, prije nego što se momčadi za treći i četvrti dvoboj presele u Los Angeles.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA, doigravanje, 2. svibnja

New York Knicks – Miami Heat 111-105 (1-1)

Golden State Warriors – LA Lakers 112-117 (0-1)


(Hina, G)

 


Tagovi

NBA doigravanjeNew York KnicksMiami HeatGolden State WarriorsLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti