Jedan od najjačih euroligaških klubova želi Antu Žižića

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.04.20. | 09:48

Sprema li se povratak Hrvata u Euroligu?

Tek su mu 23 godine, a Ante Žižić prošao je put od ABA lige, preko Eurolige pa sve do tri godine u NBA ligi. Hrvatskog centra na draftu su izabrali Boston Celticsi, a u ljeto 2017. s njim su potpisali trogodišnji ugovor.

Bila je to sjajna vijest za njega i činilo se kako Celticsi dugoročno računaju na njega, no tada im se pružila prilika da dovedu Kyrieja Irvinga, a kao žrtva razmjene ispao je Žižić koji je preselio u Cleveland. Iako je u prvoj sezoni imao čast igrati s LeBron Jamesom, čak su i sjajno surađivali na terenu, bivši centar Splita, Cibone i Darušafake nije se uspio u tri godine izboriti za nešto više od statusa rezreve, posebno u prvoj sezoni. Druga mu je bila najbolja, igrao je gotovo 19 minuta u prosjeku, a bilježio je 7,8 poena i 5,4 skoka. Nažalost, ove je sezone imao velikih problema s ozljedama, tako da je pao na 10 minuta u prosjeku, što koristi za 4,4 poena i točno tri skoka.

S obzirom na to da još uvijek nije potpisao novi ugovor, sigurno je da napušta Cavalierse, a prema pisanju izraelskih medija, Maccabi je zainteresiran za njegovo dovođenje. Time bi proradila hrvatska veza jer je sportski direktor najvećeg izraelskog kluba Nikola Vujčić.

Momčad iz Tel Aviva trenutno na centarskoj poziciji ima Othella Huntera koji ima ugovor i za sljedeću sezonu, tu je Tarik Black kojem navodno nude manji ugovor za sljedeću sezonu, a mjesto trećeg centra drži legendarni Amar'e Stoudemire, no bit će vrlo iznenađujuće ako on ostane član „ponosa Izraela“ i sljedeće sezone.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

KK Maccabi Tel AvivEuroligaAnte Žižić

Ostale Vijesti