Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jaleen Smith nakon nekoliko mjeseci napušta Virtus

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.12.23. | 09:17

Gazzetta piše kako je rastanak izgledan, a tome u prilog ide i status kojeg hrvatski reprezentativac ima kod Luce Banchija

Nakon što je odradio dvije izvrsne sezone u berlinskoj Albi, naturalizirani Hrvat Jaleen Smith prošlog je ljeta ostvario transfer u Virtus iz Bologne. Bio je to korak više u njegovoj euroligaškoj karijeri jer se radi o momčadi s osjetno višim proračunom od Albe, koja pretendira minimalno na četvrtfinale eurolige.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz to, na klupi Virtusa sjedio je u tom trenut Sergio Scariolo, četverostruki prvak Europe sa Španjolskom i osvajač svjetske krune 2019., s kojim je Smith trebao doživjeti potpuni euroligaški provcvat. No, stvari se ipak nisu tako rasplele, a da će njegov status biti upitan, dalo se naslutiti promjenom trenera. Scariolo je kritizirao vodstvo kluba da su oni slagali roster Virtusa, što se čelnicima uprave nije svidjelo te su mu uručili otpusno pismo.

Naslijedio ga je Luca Banchi, aktualni izbornik Latvije s kojom je bio jedan od hitova nedavnog SP-a i osvojio je 5. mjesto. U njegovoj rotaciji, Smith nije pretjerano bitna karika. Minutažu dobiva na kapaljku, a s obzirom na to da se bliži prijelazni rok za euroligaške klubove, odnosno za igrače koji žele jednog euroligaša zamijeniti za dres drugog, Jaleen Smith izvjesno će biti među tim igračima.

Gazzetta dello Sport ističe da će talijanski bek Nico Mannion napustiti Baskoniju, dok će istim putem i Smith. Kako se navodi, Virtus bi ga čak mogao i prodati jer mu je do isteka ugovora preostala jedna i pol sezona, ali su moguća i kompromisna rješenja, poput onog da novi poslodavac preuzme kompletna primanja koja Smithu pripadaju potpisanim ugovorom u Bologni.

Ugledni talijanski medij nije naveo u kojem će klubu Smith završiti, ali po svemu sudeći, s Virtusom je završio, a pamtit će ga po prosjeku od 5.3 poena za samo 11.7 minuta, koliko je u prosjeku provodio na euroligaškim terenima. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jaleen SmithVirtus BolognaHrvatska košarkaška reprezentacijaEuroliga

Ostale Vijesti