Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac odigrao najbolju euroligašku utakmicu karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 09:20

Mladi centar polako se probija pod euroligaškim obručima

Jučer je u košarkaškoj Euroligi odigrano sedam utakmica, a jedini Hrvati koji su zaigrali bili su Ante Žižić i Danko Branković. Mario Hezonja zbog bolesti nije bio u kadru za Real Madrid, Jaleen Smith tek je stigao u Partizan i nije bio u konkurenciji za dvoboj protiv Virtusa, u čijim je redovima Leo Menalo ostao izvan sastava za gostovanje u Beogradu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ante Žižić je u domaćem porazu Efesa ostao bez ubačenog poena uz tek dva uhvaćena skoka,. Ono što posebno veseli, najbolja je utakmica Danka Brankovića u njegovoj kratkoj euroligaškoj karijeri. Stigao je u Bayern uoči ove sezone, kada su ga Bavarci povukli u svoje redove s posudbe u Megi, a Branković je u tijesnoj domaćoj pobjedi protiv Valencije bio sjajan.

Bavarci su slavili 85-84, a Branković je za 19 minuta ubacio 11 poena, uzeo osam skokova, podijelio dvije asistencije i jednu blokadu, kao i imao jednu ukradenu loptu. Iz igre je šutirao vrlo dobrih 5/8, a iz igre je morao izaći zbog pet prekršaja. No, sve skupa kada se zbroji, Branković je imao valorizaciju od 16 poena, po čemu je bio drugi najefikasniji igrač Bayerna iza Argentinca Leandra Bolmara.

Bila je to uvjerljivo najbolja partija Brankovića u Euroligi, a kada uzmemo u obzir snagu natjecanja i činjenicu da je dao izniman doprinos vrijednoj pobjedi, možemo bez puno ustručavanja reći kako je hrvatski centar odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj mladoj karijeri. U dosadašnjih 17 kola Eurolige, Branković je upisao 12 nastupa, prosječno je igrao nešto više od osam minuta, a za to vrijeme bilježi 3.8 poena i 2.2 skoka po utakmici. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Danko BrankovićEuroligahrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaKK Bayern Munchen

Ostale Vijesti