Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska šokirana, Tunis mora pasti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 10:27

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras mora pobijediti želi li šansu da ode u Tokio

Šokirani i razočarani bili su reprezentativci Hrvatske nakon debakla protiv Brazila, malo tko je očekivao da će naša selekcija biti razbijena, čak i posramljena pred svojom publikom. Publikom koja je htjela pomoći, ali jednostavno nije imala prigodu da podigne Hrvatsku iz ponora u kojeg je Mršićeva momčad upala na samo početku utakmice. Istina, pokušavali su Bogdanović i društvo sve što su mogli, prečesto forsirali i griješili, a to iskusni Brazilci ne opraštaju.

„Nismo izgledali kao momčad, Brazil je bio bolji i zasluženo su nas razbili. Sve nam je u ovoj utakmici bio problem, razbijali su našu obranu kako su htjeli, a u napadu smo bili plašljivi. Imali smo neke sitne šanse, ali nismo ih uzeli“, rekao je kapetan Roko Ukić.

Nije skrivao razočaranje, Brazil se poigravao s Hrvatskom.

„Iznenađen sam kao i vi, nismo ovo očekivali. Nije nam prvi put da loše započinjemo neki turnir, ali sada treba napraviti analizu i sve, baš sve promijeniti. Probudit će se neki inat, ali treba se pozabaviti košarkaškim stvarima koje nisu dobre. Primamo kadetske koševe, to je nedopustivo, greške koje radimo su neshvatljive“, kritičan je bio Ukić.

S tribina Spaladium arene čuli su se zvižduci, dok je Aco Petrović dobio pljesak.

Zaslužili smo zvižduke, ništa nismo ponudili publici koja nas je došla podržati. Mogli su zvižduci biti i deset puta gori, zaslužili smo ih. Kad pukne po šavu, onda to izgleda ovako. Nije ništa izgubljeno, možemo sve popraviti, imamo vremena za reakciju. Sada je svaka utakmica ključna, prije svih Tunis“, poručio je kapetan Hrvatske.

A Tunis nas čeka večeras u 20 sati, sigurno nije protivnik kvalitete Brazila, ali Hrvatska je pod velikim pritiskom. Znanja i kvalitete u momčadi Veljka Mršića je dovoljno da se uzme pobjeda, da se osigura šansa za plasman na Olimpijske igre. Tunis jednostavno mora pasti, pod svaku cijenu, a motiv se može pronaći u želji da uzvratimo Brazilu za sinoćnju blamažu.



Tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igrehrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaRoko Leni Ukić

Ostale Vijesti