REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

HKS izmislio funkciju za Acu Petrovića, Upravni odbor ga potvrdio

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.09.22. | 12:44

U vidu potrebe brzog djelovanja zbog pretkvalifikacija za Euro 2025 odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a

Nakon što je Upravni odbor Hrvatsog košarkaškog saveza (HKS) na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na razini HKS-a.

U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravljalo i na posljednjoj, 37. sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno g. Aleksandru Petroviću, koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu.

Acu Petrovića zasigurno ne treba naširoko predstavljati, tek podsjetiti kako je za izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni te da je ujedno ulogu izbornika obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu, priopćili su iz HKS-a. (rv)


Tagovi

HKSAco PetrovićAleksandar PetrovićHrvatski košarkaški savezHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti