Ivo Cagalj
Ivo Cagalj

Hezonja: "Hrvatska se treba boriti za medalje, a da mene nisu poštivali u NBA-u? Glupost!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.06.22. | 17:56

"Htio sam se pripremiti što bolje, što mentalno, što fizički jer sam znao da me nakon teške i duge sezone u Europi čeka jako teško ljeto, ali takve prilike grade velike stvari."

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja opet je u hrvatskom dresu. Reprezentaciji se priključuje nakon odlične klupske sezone, a uspjesima se nada i u redovima Hrvatske u utakmicama protiv Slovenije i Finske. Aktualni MVP ruske VTB lige prvi se puta nakon Olimpijskih igara u Riju 2016. godine našao pred hrvatskim novinarima.

„Čeka nas jedno neuobičajeno ljeto, gdje imamo, ako Bog da, dva kvalifikacijska prozora za Svjetsko prvenstvo i zatim Europsko prvenstvo. Ne bih previše o protivnicima, ni o onome što nas čeka, interesira me samo Hrvatska, naša ekipa. Mula je tu, napokon, znamo se dosta godina. Sve sam pratio tijekom godine, jer sam znao što nas čeka ovo ljeto", započeo je Hezonja pa otkrio koliko je spreman:

"Htio sam se pripremiti što bolje, što mentalno, što fizički jer sam znao da me nakon teške i duge sezone u Europi čeka jako teško ljeto, ali takve prilike grade velike stvari. Kao što je Mula rekao, teško se spremiti u ovo malo vremena, ali smatram da smo svi profesionalci, a i ekipa se dosta pomladila. Vrijeme je da počnemo kreirati jednu lijepu priču i počnemo se boriti za medalje jer mislim da Hrvatska tamo pripada.“

Nije krio niti zadovoljštinu koju je dobio kada je vođa reprezentacije, Bojan Bogdanović, najavio kako će upravo Hezonja i Ivica Zubac biti njegovi nasljednici.

"Kada Bojan tako nešto kaže, ja sam polaskan jer čovjek je doktor ovog sporta. Što se tiče štafete to vam ide ovako, ja je dam Dariju, on je proslijedi Bojanu, a on opet meni... No, spreman sam preuzeti odgovornost, pogotovo za ove kvalifikacije. Moje vrijeme tek dolazi i ja ću preuzeti štafetu kada to bude potrebno no tu su Bojan i Zubac ispred svih nas kada srce ove reprezentacije, Dario Šarić, nije s nama."

Podsjetimo, Šarića u ovoja akciji nema zbog ozljede.

Svoju sudbinu u reprezentaciji što se tiče pozicije na kojoj će zaigrati, Super Mario skromno prepušta izborniku:

"Najviše mi odgovara da sam na parketu, bilo koja pozicija. Odgovaraju mi pozicije vanjskih igrača, no ja ću igrati ono što izbornik od mene bude tražio. Dobra je stvar da nas u reprezentaciji ima koji možemo rotirati pozicije", zaključio je.

Dodali su novinari i pitanje o njegovoj navodnoj izjavi da se u NBA nikada neće vratiti.

"Mene na internetu često krivo interpretiraju, a napisali su da sam ja rekao da me u NBA ligi nisu poštivali. To je glupost. Pitanje je bilo kako se osjećam u Europi i što mislim o glasinama vezanim uz zanimanje nekih NBA klubova za mene. Kada sam to govorio zanimale su me samo moje izvedbe u Unicsu i da ne želim preskakati skaline dok ne ispunim svoje ciljeve u Europi."

Po završenoj konferenciji za medije te nakon zajedničkog ručka reprezentacija se uputila prema Kvarneru te će započeti s treninzima u Opatiji i, nešto kasnije, Rijeci.

3. kvalifikacijski ciklus za SP 2023.

• 30. lipnja 2022. u 20:15 Slovenija – HRVATSKA (Arena Stožice, Ljubljana)

• 3. srpnja 2022. u 20:00 HRVATSKA – Finska (Centar Zamet, Rijeka)



Tagovi

Mario Hezonjahrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti