Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Hezonja dobar u porazu, mladi hrvatski centar odigrao poluvrijeme sezone u pobjedi protiv Partizana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 08:13

Odigrano je pet euroligaških utakmica

U 26. kolu Eurolige košarkaši madridskog Reala su upisali tek četvrti poraz u sezoni, talijanska Olimpia je na domaćem parketu u Milanu slavila 81-76.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ključni korak prema pobjedi milanska momčad je napravila u drugoj četvrtini koju je dobila s 25-10 te je domaćin na odmor otišao s 19 poena prednosti. U nastavku susreta Real je smanjio zaostatak te je zaprijetio, ali nije napravio potpuni preokret.

Najbolji igrači domaćeg sastava bili su Shavon Shields s 27 poena te Nikola Mirotić s 23 poena i pet skokova. Uz to je Mirotić za tri poena gađao odličnih 6-7, dok je Shield s 4-8 bio tek nešto slabiji.

Kod Reala je prvi strijelac bio Džanan Musa s 12 koševa, a drugi hrvatski reprezentativac Mario Hezonja koji je za 18 i pol minuta ubacio 11 poena uz tri skoka. Za dva poena Hezonja je gađao 1-2, za tri 2-4 te 3-4 s linije slobodnih bacanja.

Partizan je na domaćem terenu doživio peti uzastopni poraz u svim natjecanjima. Pobijedio ih je Bayern sa 79-78, a tricu za pobjedu zabio je Silvan Francisco. Sjajnu rolu u dresu Bayerna odigrao je mladi hrvatski reprezentativni centar Danko Branković s 11 poena šest skokova. Odlično je zamijenio Sergea Ibaku u trenucima kada je Španjolac trebao predah, a svih 11 poena upisao je u prvom pokuvremenu, svojem najboljem ove sezone.

Vrijedi istaknuti pobjedu Baskonije protiv Asvela 94-80 zbog izvedbe domaćeg igrača Codi Miller-McIntyrea koji je upisao 'triple-double' učinak. Uz po 11 poena i 11 skokova ostvario je i čak 20 asistencija. To je novi euroligaški rekord po broju asistencija. Raniji su rekorderi s 19 dodavanja bili Facundo Campazzo i Stefan Jović.

Real na vrhu ljestvice ima omjer 22/4. Slijede Barcelona sa 17/8 te Virtus iz Bologne sa 16/9. Uz utakmicu manje po 15 pobjeda i deset poraza imaju Panathinaikos, Fenerbahce i Monaco. (Hina/I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaMario HezonjaDanko BrankovićKK Bayern MunchenKK PartizanReal Madrid košarkaOlimpia Milano

Ostale Vijesti