Daniel Dunn-USA TODAY Sports
Daniel Dunn-USA TODAY Sports

Harden ozlijedio Šamanića, upitan za reprezentaciju u kvalifikacijama za OI (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 21:38

Gotova je NBA sezona za mladog hrvatskog košarkaša

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić pretpio je lom prsta u sinoćnjoj utakmici njegovih San Antonio Spursa i Brooklyn Netsa u kojem su Spursi poraženi 128:116. Iako klub nije objavio vrijeme njegovog povratka, tipično vrijeme oporavka za ovu ozljedu kreće se od šest do osam tjedana, što vjerojatno znači da Luka neće igrati do sljedeće sezone.

Šamanića je u jednom prodoru na koš naletio na Jamesa Hardena koji ga je u pokušaju bloka udario po prstima i izbio mu loptu. Na kraju je u toj akciji uspio postići koš, ali se odmah uhvatio za lijevu ruku. Otprilike 30 sekundi kasnije napustio je igru kako bi ga pregledala liječnička služba koja je kasnije otkrila da je zadobio frakturu lijeve četvrte metakarpalne kosti.


Šeteta zbog ove ozljede jer mladi igrači dobivaju više prilika pred kraj regularnog dijela uoči playoffa. Šamanićeva sezona vjerojatno završava prosjekom od 3,7 poena i 2,1 skoka po meču za 9,3 minute tijekom 33 utakmice.

Spursi su Šamanića povukli iz Austin spursa razvojne momčadi iz G lige 21. veljače nakon što je u 32,7 minuta G lige postizao 21,8 poena i 11,3 skoka. Prije dvije godine na 19. picku odabrao ga je Greg Popovich koji je prije nekoliko dana pohvalio mladog Hrvata.

„On je nadaren košarkaš sa sjajnim fizičkim predispozicijama i dobrim šutom“, rekao je trener Spursa i dodao kako kod Šamanića vidi još prostora za poboljšanja.

S obzirom na duljinu oporavka od ove ozljede Šamanić bi mogao biti izgubljen i za hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijskom turniru za OI u Tokiju koji se igra u Splitu od 29. lipnja do 4. srpnja.  


Tagovi

Luka ŠamanićSan Antonio SpursJames HardenBrooklyn Nets

Ostale Vijesti