Benny Sieu-USA TODAY Sports
Benny Sieu-USA TODAY Sports

Giannisov rekord karijere, OKC razmontirao Boston i ubacio im 150 poena! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 04.01.23. | 08:51

Grčka neman vuče, Grčka neman hara, ali sam neće još dugo izdržati. Bucksima treba Middleton ako misle biti konkurentni, Giannis ne može (poput Luke) postići 55 poena svaku drugu večer.

Iako bi mnogi na prvu pomislili da je za nama jedna mirna večer u NBA ligi, sinoćnje tri utakmice ponudile su nam pregršt zanimljivosti i neočekivanih rezultata. Košarkaši OKC-a su u svojem Paycom Centru pred nešto manje od 17 tisuća gledatelja priredili pravi spektakl te su svladali Boston Celticse s ogromnih 150:117. Razbili su goste svojom igrom u reketu, postigli 70 poena, a bili su sjajni u tranziciji iz koje su dogurali do lakih 21 poena. Da bi cijela priča bila još 'luđa', OKC u današnjoj utakmici nije mogao računati na svojeg najboljeg igrača, Shai Gilgeous-Alexandera, koji je zbog bolesti ostao na klupi. No, nije to zaustavilo OKC koji su sinoć postigli najveći broj poena na jednoj utakmici otkako su se preselili u Oklahomu City iz Seattlea.

Čak sedam košarkaša domaćeg sastava bilo je dvocifreno, a pet ih je postiglo više od 20 poena. Najefikasniji je bio Giddey (25), ali je u njihovoj igri najviše impresionirala timska povezanost i brza protočnost lopte. Celticsi, koje mnogi smatraju ozbiljnim kandidatima za naslov, sinoć nisu imali nikakve šanse. Tatum je zabio 27, Brown 29, s klupe su dobro reagirali Brogdon i Pritchard koji su svaki zabili po 17, ali svi ostali su bili ispod prosjeka. Uostalom, možemo se zaustaviti na tome da su kombinirane brojke triju startera, Horforda, Smarta i Whitea sljedeće – 17 poena, 10 skokova i 15 asistencija.

Naravno da je poslije utakmice trener OKC-a Mark Daigneault blistao, a svi oni koji su čekali da ga nešto pitaju ili mu kažu nešto što mu se neće svidjeti, jučer poslije utakmice je bio idealan trenutak.

„Rekao sam im poslije utakmice da sad istu moraju analizirati i shvatiti zašto su igrali dobro. Jučer smo bili odlični na treningu, bili smo fokusirani u napadu i obrani, a kad takav dođeš na utakmicu, onda dobiješ nagradu. Zabavljali smo se, a bili smo sjajni“, rekao je trener OKC-a.

U iznimno dramatičnoj završnici, Washington Wizardsi su uspjeli slaviti na gostovanju u Uti. Na semaforu je na kraju bilo 115:117, Fox (37 poena, 6 asistencija) i Sabonis (21 poen, 14 skokova, 8 asistencija) su briljirali kod gostiju, a ključan trenutak utakmice dogodio se u samoj završnici kad je Fox položio loptu za +2 0.4 sekunde prije kraja utakmice. No, prava drama je tek uslijedila, jer Markannen je zabio šut za pobjedu, ali je prekasno ispustio loptu iz ruku pa su tako suci, nakon pregleda snimke, poništili njegov ubačaj i samim time pobjedu pripisali Kingsima.

„Mislio sam da sam ispustio loptu na vrijeme. Otkako sam dobio loptu sam mislio da mogu zabiti, dobro sam se osjećao, ali eto… Svi na kraju pamte rezultat“, rekao je Markannen.

Inače, osim tog ključnog polaganja 0.4 sekunde prije kraja, Fox je u posljednjoj četvrtini oduševio sjajnim zakucavanjem i dalekometnom tricom.

„Ušao sam u zonu. Samo sam htio doći do one pozicije koju sam si zacrtao prije nego što bih šutnuo loptu. A kad bih to uspio, onda problema nije bilo, jer s tih pozicija sam ispucao bezbroj šutova“, rekao je Fox kojem je posljednja četvrtina ove utakmice bila najbolja od svih četvrtina u karijeri.

Za kraj, istaknimo i rekord karijere Giannisa Antetokounmpa koji je u pobjedi Bucksa protiv Washingtona ubacio 55 poena što mu je rekord karijere. Protiv momčadi iz američke prijestolnice ne samo da je došao do rekorda karijere, već je s nekoliko nevjerojatnih zakucavanja podigao cijeli Fistev Forum na noge.

„Samo želim doći do svoje pozicije… Znam da je mnogima moja igra dosadna“, rekao je Giannis na početku izlaganja kako je došao do 55 poena.

„Ja samo radim ono što najbolje znam, a ljudi ne pričaju o tome zato jer je dosadno iz dana u dan nekoga hvaliti. A ja uživam u tome i volim to raditi, volim igrati kako igram. Meni nije dosadno. Oni najbolji, oni najveći… Njima nikada ne dosadi dominirati. Oni su svaku večer izlazi na parket i davali najbolje od sebe i baš su zato i bili najbolji“, inspirativan je bio Giannis.

Utakmicu je završio s 55 poena, 10 skokova i 7 asistencija, a jedini igrači koji su tri utakmice zaredom imali minimalno 40 poena, 10 skokova i pet asistencija su Elgin Baylor (u dva navrata, '61. te '63.), Wilt Chamberlain ('63.) i Russell Westbrook ('16.). Inače, jedina dva igrača Milwaukeea koji su postigla 40+ poena u tri uzastopne utakmice bili su Flynn Robinson ('69.) i Kareem Abdul-Jabbar ('72.).

NBA, 4. siječnja

Milwaukee – Washington 123:113

OKC – Boston 150:117

Utah – Sacramento 115:117


Tagovi

Giannis AntetokounmpoMilwaukee BucksBoston CelticsOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti