Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Finney-Smith junak Dallasa, Paulovu obitelj maltretirali navijači, 40 poena Butlera nije pomoglo Miamiju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 08:43

Sjajne dvije utakmice za sve ljubitelje NBA lige.

U tijeku su konferencijska polufinala, a to samo po sebi nameće kako više nema uvjerljivih favorita i kako niti jedan rezultat ne može biti iznenađenje. Sinoć smo imali prilike gledati utakmice dvaju momčadi koje su osvojile svoje konferencije, a obje su pritom upisale i poraz.

Prvo je Phoenix pao u Dallasu nakon sjajne partije neočekivanog heroja Doriana Finneyja-Smitha koji je puknuo 12, a zabio čak 8 trica te je na kraju susret završio s 24 poena, 8 skokova i 1 asistencijom. On je regularni dio sezone okončao s prosjekom od 11 poena, 4.7 skokova i 1.9 asistencija pa je tako ovakva njegova utakmica poprilično iznenadila, ali valja istaknuti i 26 poena Luke Dončića koji je imao očajnu šutersku večer za tri poena (1/10), ali je zato to kompenzirao sa 7 skokova, 11 asistencija i 3 ukradene lopte.

Na poluvrijeme je Dallas otišao s +12, od samog početka utakmice nisu davali gostima da im se približe, a najviše što su u nekom trenutku vodili bilo je +17. Na kraju su slavili rezultatom 111:101.

„Luka je rekao nakon što sam zabio petu tricu da budem spreman i da će ih biti još, a kad ti on tako kaže, onda nemaš razloga ne vjerovati“, rekao je Finney-Smith.

Ono što je također na neki način obilježilo utakmicu je i neugodna situacija u kojoj se našla obitelj Chrisa Paula. Navodno je na sinoćnjoj utakmici netko imao fizički kontakt s njegovom majkom i suprugom, na što ponajboljem playmakeru današnjice nije najbolje sjelo.

„Žele kazniti igrače za pričanje s fanovima, ali fanovi mogu dirati naše obitelji. Je**š to!“, istaknuo je Chris Paul nakon utakmice, nakon čega su iz Dallasa objavili službeno priopćenje gdje su se ispričali za incident.

U drugoj utakmici dana snage su odmjerili 76ersi i Heat, a utakmica je završila domaćim slavljem 116:108. I ovo je bio omjer prve i četvrte momčadi regularnog dijela sezone da bi se onda i ovdje na kraju, baš kao i u ogledu Mavsa i Sunsa, konačan rezultat u seriji poravnao na 2:2.

Iako su slavili, Embiid je istaknuo kako njegova momčad može još bolje.

„Mislim da nismo pokazali najbolje što možemo“, istaknuo je Kamerunac koji možda uskoro postane novi reprezentativac Francuske koji se očito dobro oporavlja od frakture jagodične kosti.

„Igrat će Joel i sljedeću utakmicu“, dodao je Doc Rivers u dobrom raspoloženju nakon pitanja je li vrijeme da opet malo 'odmori' kako ne bi trajno ostao po strani.

Bila je to jedna sjajna utakmica u kojoj se vodstvo izmjenjivalo čak 17 puta, s tim da je Miami najviše vodio četiri, a 76ersi 14 razlike. Gosti su imali efikasniju klupu koja je zabila 9 koševa više, ali ispostavit će se da su presudni bili koševi postignuti po izgubljenoj lopti jer ih je Miami na taj način dao tek 11, a 76ersi čak 25.

Sjajnu utakmicu odigrao je Harden (31 poen, 7 skokova, 9 asistencija), s tim da je iz igre gađao 8/18, dok je Robin njegovom Batmanu danas bio Jeol Embiid s 24 poena i 11 skokova. Miamiju pak nije pomoglo ni 40 poena Butlera i 21 Adebaya, dok su podbacili Herro i Lovry koj su sinoć zajedno ispucali 22 lopte i pritom kombinirano zabili 17 poena.

NBA, 9. svibnja

Istočna konferencija, polufinale

Philadelphia – Miami 116:108 (2:2)

Zapadna konferencija, polufinale

Dallas – Phoenix 111:101 (2:2)

*U zagradama je trenutni rezultat u seriji


Tagovi

DallasDallas MavericksPhoenix SunsMiami HeatPhiladelphia 76ersNBA doigravanjeplayoff

Ostale Vijesti