Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Džanan Musa raskinuo ugovor s europskim prvakom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 20:14

Bivše krilo “motor cityja” traži novi klub

Džanan Musa više nije član šampionskog Anadolu Efesa. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine samo je pola godine proveo u redovima europskog i turskog prvaka, no zbog slabe minutaže, traži novi angažman kako bi napokon – zaigrao.

Kako prenosi portal sportsport.ba, Musa se sastao s čelnicima prvaka iz Istanbula kako bi raskinuo suradnju i potražio sreću u nekoj novoj sredini. Portal dodaje kako je njegov menadžer u kontaktu s nekoliko klubova, no još uvijek nije poznato tko je “zagrizao” za 22-godišnjaka.

Podsjećamo, Musa je nakon uspješne episode s Cedevitom 2018. godine preselio u Brooklyn kao 29. po redu pick tadašnjeg drafta. Puno se selio po tzv. “G” ligi gdje Netsi imaju svoju klupsku ispostavu na Long Islandu. Brooklyn definitivno nije kalkulirao s Musom za budućnost, pa je tako već 2019. godine razmijenjen u Detroit Pistonse. Ni tamo se nije naigrao, pa je povratak u Europu postao realnost. Došao je u Istanbul početkom ove godine, no kofere će po svemu sudeći, opet pakirati.

Musa je definitivno najviše pokazao u Cedeviti. Prvo kao jedan od najmlađih igrača koji su dobili priliku u EuroLigi, a kasnije i u ABA ligi, gdje je u sezoni 2017./2018. proglašen najvećom nadom lige. Usporedbe radi, tu titulu su redom dobivali Darijo Šarić, Nikola Jokić, Ante Žižić ali i Jonah Bolden. Musa se tek treba dokazati među najjačima, a možda će baš iduća destinacija prelomiti situaciju u njegovu korist.

 


Tagovi

Džanan MusaCedevitaAnadolu EfesDetroit PistonsBrooklyn Nets

Ostale Vijesti