Džanan Musa dominirao G-ligom pa sinoć zaigrao za Brooklyn

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 05.02.19. | 10:26

Sjajne brojke u razvojnoj ligi.

Džanan Musa je nakon drugo vremena dobio priliku u Brooklynu. U porazu Netsa od Milwaukee Bucksa (94:113) bivši igrač Cedevite igrao je 8 minuta te postigao 4 poena i imao 1 skok. Bio je to prvi put da je reprezentativac Bosne i Hercegovine bio na NBA parketima nakon prvog dana prosinca prošle godine kada je upisao 4 minute protiv Washingtona. Općenito je Musa igrač s najmanje minuta među svim pickovima prve runde lanjskog drafta osim ozlijeđenih Michaela Portera (Denver) i Zhairea Smitha (Philadelphia). No, to ne brine nikoga u Brooklynu.

Netsi su uzeli Musu kao dugoročni projekt, a njegov najvažniji zadatak je 'izgraditi tijelo' kako bi bio što spremniji u sljedećim godinama svoje karijere. No, uz rad na fizikalijama, Musa i igra i to u G-ligi, u momčadi Long Island Netsa, a tamo igra odlično.

Odigrao je Musa 19 utakmica u razvojnoj NBA ligi, u svih 19 je startao, a na prosjeku je od 19,7 poena sa šutem od 44,1% (za tricu 36,2%). Ima Musa i 6,6 skokova, 3,3 asistencija i 1 ukradenom loptom po utakmici. Sve to mu je donijelo poziv u Brooklyn. Doduše, to se dogodilo jer Nets imaju velikih problema s ozlijeđenim igračima. Van stroja su Allen Crabbe, Caris LeVert i Spencer Dinwiddie. Sad ćemo vidjeti hoće li Musa iskoristiti svoju priliku ili se uskoro vraća na Long Island.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Džanan Musa

Ostale Vijesti