Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Durant i Harden nisu mogli sami protiv Philadelphije, Milwaukee uvjerljiv na Floridi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 08:51

Odigrana su tri zanimljiva susreta regularnog dijela NBA sezone

Za razliku od uobičajenog blagdanskog ludila gdje bi u pravilu gledali desetak atraktivnih okršaja na parketima diljem SAD-a, noćas se “preko bare” odvilo svega nekoliko košarkaških utakmica, točnije njih tri, jer je najavljeni dvoboj između Denvera i Golden State Warriorsa odgođen. Razlog je naravno koronavirus, svlačionica Denvera je postala žarište zaraze, nisu uspjeli skupiti niti minimalnih osam zdravih igrača kako nalaže pravilnik lige. Inače, to je već jedanaesta po redu utakmica ove sezone koja je “nastradala” zbog pandemije.

Ipak, nešto košarke smo jučer ipak gledali. U New Yorku je Brooklyn prosuo bodove protiv 76ersa, Milwaukee je očekivano svladao Orlando, a Wizardsi su na svom parketu bez većih poteškoća slavili protiv Clevalanda. Konačni rezultat 110:93.

U New Yorku je sva voda otišla na mlin momčadi iz Philadelphije. Iako su Netsi su svojim redovima imali iznimno raspoloženi duo Kevina Duranta i Jamesa Hardena, Philly se obranio od trećeg vezanog poraza u međusobnim ogledima slavivši rezultatom 110:102. Ključna je bila posljednja, četvrta četvrtina u kojoj su gosti serijom 11:3 prevagnuli utakmicu u svoju korist.

Slutilo je već u samom startu da bi mnoglo biti problema. 76ersi, predvođeni Embiidom i Maxeyjem, već u prvoj i drugoj dionici susreta bježali domaćinu na +11, bez obzira na raspoloženog Hardena koji je sinoć upisao triple-double učinak uz 33 postignuta poena. Ključan moment susreta dogodio se u posljednjoj dionici utakmice.

Maxey je pogodio najvažnije poene pri rezultatu 103:99, Harden je promašio jedno važno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da minutu prije kraja gosti odu na +8 i tako učinke povratak nemogućom misijom. Malo iznenađenje i velika pobjeda Phillyja koji je uspio zaustaviti ponajbolju ekipu lige.

Što se ostalih utakmica tiče, Orlando nije imao nikakve šanse protiv Bucksa koji su jučer došli do pete pobjede u nizu. Giannis Antetounmpo je predvodio gosate uz 33 postignuta poena i 12 skokova, što je bilo sasvim dovoljno za trijumf i skok na treće mjesto istočne konferencije. Branitelji naslova i ove sezone izgledaju moćno.

Za kraj ostavljamo pobjedu Wizardsa. Na krilima sjajno raspoloženog Billa i Kylea Kuzme koji su bili izuzetno precizni u šutu iz igre, Kavaliri su stradali s konačnih 110:93. Cavsi su tako upisali treći poraz u posljednje četiri utakmice, a jedina svijetla točka njihove jučerašnje predstave je nastup Kevina Lovea koji je ubacio 24 poena i k tome dodao 11 skokova i jednu asistenciju.




Tagovi

NBAJames HardenKevin DurantBrooklyn NetsPhiladelphia 76ers

Ostale Vijesti