Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Dončić: "Žižić je rekao da ne igram obranu? Haha, ne diraju me takve stvari, imam svoje motive"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 15:51

Luka i Goran Dragić najavili su utakmicu s Hrvatskom

Bend je ponovno na okupu - slovenska reprezentacija će kao i na Eurobasketu 2017. plesati po taktovima bekovskog tandema Luka Dončić i Goran Dragić, zbog kojih se u Sloveniji ponovno doručkuje, ruča i večera košarka.

Euforija je na vrhuncu, Stožice su rasprodane, stoga će Damiru Mulaomeoroviću i njegovim izabranicima biti izuzetno zahtjevno u četvrtak od 20.15 za kada je zakazan okršaj Slovenije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za SP 2023.

Djelić te atmosfere mogli smo vidjeti već u Trstu u subotu, kada su Slovenci otpuhali Talijane s parketa. Motivirani i razigrani, Slovenci će nam biti velika prepreka pred svojim navijačima.

„Igrati pred punom dvoranom koja navija za tebe će biti spektakl. Znamo da će gotovo cijela Slovenija pratiti ovu utakmicu i zahvalni smo što možemo igrati pred tolikom publikom“, rekao je Dončić nadanašnjoj press konferenciji.

A na njoj mu se pridružio i Goran Dragić, 36-godišnji bek se nakon pet godina vratio u redove slovenske reprezentacije kako bi joj pomogao dao da ovjeri kartu za Mundobasket.

„Jedva čekamo da počne utakmica. Znamo koliko je važna. Ne mogu dočekati da obučem slovenski dres i da zaigram pred punim Stožicama. I naravno da idemo po pobjedu“, rekao je Dragić.

U lovu na SP 2023. Hrvatskoj u ovom okršaju u Stožicama više trebaju bodovi nego Sloveniji. Tek jedna pobjeda iz tri utakmice stavlja Mulin sastav u nezavidnu poziciju. Svjesni su toga i slovenski košarkaši, što potvrđuju i Dragićeve riječi.

„Hrvatska ima jako dobru momčad – Hezonja, Bogdanović, Zubac… Imaju dosta iskustva, ali znamo da individualci ne pobjeđuju. Momčad donosi pobjede. Ali nećemo ih podcijeniti. Igramo pred svojim navijačima i napravit ćemo sve da dođemo do pobjede“.

I Dončić je na sličnom tragu.

„Radi se o dobroj momčadi. Zubac, Bogdanović i Hezonja su jako opasni igrači, osobito Bogdanović koji je njihov vođa. Bio sam iznenađen da ga nisu puno više koristili u NBA-u, u njegovom klubu. Mislim da ćemo se fokusirati na njega“.

Uoči ogleda u Stožicama, Ante Žižić je izjavio kako se Dončića „mora kontinuirano napadati i pokušati izmoriti dok igra obranu jer nije poznat kao najbolji obrambeni igrač“. Luka se prvo nasmijao kada je čuo od novinara što je Žižić rekao, pa istaknuo:

„Ne znam što bih rekao na to. Imam druge motive. Ne pratim što se priča po medijima, to me ne motivira“.

A prošle godine je Luka, osobito na početku sezone, bio kritiziran u medijima zbog pokojeg kilograma viška. No, ako ste ga gledali protiv Italije, dojam je kako Luka nikada nije bio u boljoj fizičkoj formi, čak je i nabacio nešto mišića.

„Kada bih slušao sve te priče o sebi, vjerojatno bih bio zabrinut. Tako da preferiram ne osvrtati se na takve komentare, ne zanima me to“.


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaLuka DončićZoran DragićAnte ŽižićIvica Zubac

Ostale Vijesti