„Dobro sam spavao nakon poraza od Blazersa, to je samo košarka“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 16:27

Ne želimo pomisliti na to kako je LeBron James reagirao kad je čuo ovo.

Los Angeles Lakersi su u velikom problemu.

U minusu su 0:1 u seriji s Portland Trail Blazersima, a problem je tim veći je LeBron James igra dobro a momčad gubi.

Najpopularnijoj momčadi NBA lige kronično nedostaje dubine. Upravo to se može reći za njih cijele sezone, čak sa Averyjem Bradleyem i Rajonom Rodnom u momčadi. Sad pak kad su njih dvojica odsutna, situacija je alarmantna.

Momčad jednostavno nema dovoljno akumuliranog talenta, a kako nesreća ne dolazi sama, ždrijeb im je ‘’podario’’ Blazerse koju su u velikom naletu, puno igrački jači jer su iskoristili pandemijsku stanku da vrate neke igrače u pogon, a najbitnije od svega, Damian Lillard je od povratka lige na terene Orlanda jednostavno u formi života.

Upravo su to na svojoj koži osjetili Lakersi, momčad koja kao na trećeg igrača u hijerarhiji, onog na kojeg se mogu osloniti u trenucima kad iz ovog ili onog razloga ne mogu na Jamesa ili Anthonyja Davisa – vidi Kylea Kuzmu.

Ipak, mjesecima se povlače upitnici je li Kuzma u stanju za tu ulogu, ima li dovoljan talent i natjecateljski elan za biti čovjek na kojeg LeBron može računati. Izjava nakon poraza 93:100 od Blazersa svakako ne ulijeva povjerenje:

“Mirno sam spavao nakon poraza. Na kraju dana, to je samo košarka.”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kyle Kuzma: &quot;I slept good last night. It&#39;s just basketball at the end of the day.&quot;</p>&mdash; Melissa Rohlin (@melissarohlin) <a href="https://twitter.com/melissarohlin/status/1296177168221761536?ref_src=twsrc%5Etfw">August 19, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ova je izjava zasigurno izazvala salve bijesa kod svakog kome je iznimno stalo do uspjeha Lakersa, od zagriženih navijača do njegovih suigrača.

Veliku dozu ravnodušnosti je Kuzma pokazao, prije svega jer ovakve stvari govori javno. Naravno da nitko od njega ne očekuje da mu rezultati utakmica budu bitniji od zdravlja ili obitelji, ali u ultrakompetitivnoj ligi poput NBA gdje igrači odaju dojam da su spremni učiniti sve za pobjedu i naslov, te u kojoj se u krajnjoj liniji zarađuje monstruozan novac – takvo nešto izjaviti je nedopustivo.

Još za vrijeme zimskog trade roka Lakersi su koketirali s tim da Kuzmu ugrade u neki paket s namjerom da dovedu pojačanje koje će predstavljati akutnu opasnost za protivnike s linije za tri poena. U tom se kontekstu najviše spominjao Bogdan Bogdanović, no od posla s Kingsima na kraju nije bilo ništa.

Bilo kako bilo, nakon pobjedonosne trice Kuzme protiv Denvera, ovo je svakako korak unatrag, kako za momčadsku kemiju, tako i za njegov status unutar iste.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Kyle KuzmaLeBron JamesNBA doigravanjeLos Angeles LakersNBA restart

Ostale Vijesti