Denver torpedirao Zubca i Clipperse, Miami zadao prvi udarac u finalu Istoka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.09.20. | 08:17

Događaji u Orlandu držali su nas budnima cijelu noć. Gledat ćemo veličanstveni duel Nikole Jokića i Anthonyja Davisa.

Nevjerojatna noć u NBA ligi. Možda najveći favoriti za naslov uoči sezone, Los Angeles Cippersi, izbačeni su od strane Denver Nuggetsa u sedmoj utakmici rezultatom 104:89.

Tako je momčad koja je predstavljana kao ona koja ima sve – superzvijezde, dužinu klupe, dobru obranu, kvalitetno trenersko ime… doživjela potpuni krah već u polufinalu Zapada.

Nevjerojatni Nuggetsi u svojoj četvrtoj za redom seriji u sedam utakmica čak nisu imali rezultatski deficit razmjera onih u petoj i šestoj utakmici (minus od 12 poena najveći), no opet su protivnika dotukli u trećoj četvtrini.

Tako je Mile High momčad završila u konferencijskom finalu prvi put nakon 2009. i tek četvrti put u svojoj povijesti. Također, postali su prva franšiza kojoj je pošlo za rukom u svoju korist preokrenuti dva gubitka serije od 1:3 u istom doigravanju.

Jamal Murray zabio je 40 poena dok je Nikola Jokić upisao triple-double sa 16 koševa, 22 skoka i 13 asistencija, dok su glavne zvijezde kod Clippersa u potpunosti zakazale. Kawhi Leonard je upisao tek 14, Paul George bijednih 10 poena, a Montrezl Harrel je bio najistaknutiji s 20 uglavnom nebitnih koševa.

Miami Heat poveo je u finalu Istočne konferencije nad Boston Celticsima pobjedom 117-114. Odmah treba izdvojiti odlučujući trenutak utakmice: blokada Bama Adebaya na Jaysonu Tatumu pet sekundi prije kraja pri rezultatu 116-114 za Heat.

Bostonov ­All-Star igrač primio je loptu deset metara od koša, uspješno slomio Jimmyja Butlera i ušao pod koš, no ono što je trebalo biti zakucavanje za izjednačenje spriječio je Adebayo fantastičnom blokadom, što je riješilo utakmicu.

U prethodnom je napadu upravo Butler košem uz faul Tatuma priskrbio fenomenalnim inžinjeringom stvorenoj momčadi Miamija vodstvo od dva poena razlike 12 sekundi prije kraja. Bilo kako bilo, ove dvije momčadi najavili su da bismo mogli gledati vrlo dobru seriju.

(foto: USA TODAY Sports)

 


Tagovi

Denver NuggetsLos Angeles ClippersBoston CelticsMiami HeatNBA restartNBA doigravanje

Ostale Vijesti