Troy Taormina/USA TODAY Sports
Troy Taormina/USA TODAY Sports

Curry ubacio 40 Rocketsima, Morant i Bane fenomenalni, ali 76ersi su slavili i bez Embiida (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 01.02.22. | 08:41

Knicksi su u Gardenu rutinski svladali Kingse, Celticsi s 30 razlike pregazili Miami

Iako je većina sportskih entuzijasta gledala kako se zaključio zimski prijelazni rok u Ligama petice, zanimljivo je bilo i na košarkaškim parketima 'preko bare'. Ispostavilo se da je najbolja utakmica dana bio ogled Philadelphije i Memphisa u kojoj je domaćin nakon produžetka slavio rezultatom 122:119.

„Sjajna utakmica svih nas. Baš se vidjelo da smo htjeli ovu pobjedu“, rekao je Tobias Harris koji je u ovom ogledu dogurao do 31 poena, a jako dobar bio je i Andre Drummond, nekad All-Star centar, a danas zamjena za Joela Embiida, koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio 16 poena i 23 skoka.

„Sretan sam što je on moj playmaker“, rekao je Drummond za Maxeyja kojem su suigrači dobacivali „MVP“ po završetku utakmice. Maxey je na kraju imao 33 poena, 3 skoka i 8 asistencija uz šut iz igre 13/23.

Što se tiče gostiju, sjajni su bili Bane i Morant. Dvojac je kombinirano dogurao do 71 poena, 12 skokova i 6 asistencija, ali na kraju ipak nisu mogli do slavlja.

Indiana je slavila protiv LA Clippersa rezultatom 122:116, a prvo ime ogleda bio je Isaiah Jackson, centar domaćina koji je imao 26 poena i 10 skokova. Odigrao je mladi centar izvrsnu utakmicu, a domaćin je slavio iako su bili lišeni usluga Warrena, Brogdona, McConnella, Sabonisa, Turnera i Bitadzea. Dakle, praktički svih najboljih igrača!

Kod gostiju nije bilo Ivice Zupca, dobru utakmicu odigrali su Ibaka i Jackson, a najbolji je bio Amir Coffey s 27 poena, 5 skokova i 4 asistencije.


Houston pak u svojoj Toyota Centru nije mogao iznenaditi GSW. Na kraju su Steph i ostatak društva slavili rezultatom 108:122, a igrač koji je promijenio modernu košarku imao je 40 poena, 5 skokova i 9 asistencija.

Bila je to šesta uzastopna utakmica s pozitivnim ishodom za Warriorse, a Curry je u posljednjoj četvrtini napravio nešto što nikad prije nije – dogurao je do 21 poena u posljednjih 12 minuta utakmice.

Kod domaćina, najbolji je, očekivano, bio Christian Wood s 24 poena i 13 skokova, a solidnu pariju odigrao je i Porter Jr. (17 poena i 11 asistencija).

U kultnom MSG-u, Knicksi su igrali koliko im je bilo potrebno da bi svladali večeras iznimno loše Kingse. Odlične utakmice odigrali su Forunier i Burks, sjajno su s klupe ušli Grimes i Toppin, a na kraju je domaćin slavio rezultatom 116:96.

Bili su Knicksi bolji u sve četiri četvrtine, a na kraju se ispostavlja da je presudio veći broj skokova u korist Knicksa (47 – 36), baš kao i asistencija (25 – 24).

Za kraj, spomenimo i uvjerljivu pobjedu Celticsa protiv Miamija u TD Gardenu. Zeleni su slavili lagano, bez previše uzbuđenja, a konačan rezultat bio je 122:92. Brown je ubacio 29, Tatum 20, a osim njih još četvorica igrača bila su dvocifrena. Schroder, koji je startao s klupe i kojeg Celticsi navodno planiraju trejdati, je odigrao lošu utakmicu (4 poena, 2 skoka, 1 asistencija).

„Još uvijek radimo na nekim stvarima, ali jako sam zadovoljan napretkom ove grupe igrača“, rekao je Al Horford, centar Bostona pa dodao:

„Sad napokon možemo donekle vidjeti tko smo i što smo i za što sve smo sposobni“, dodao je sjajni centar.

„Igrali smo sedam dobrih minuta. Sve ostalo najradije bih bacio u kantu za smeće“, riječi su Erika Spoelstre, trenera Miamija.

NBA, 1. veljače

Cleveland – NO Pelicans 93:90

Indiana – LA Clippers 122:116

Philadelphia –Memphis 111:111 (nakon produžetka 122:119)

Atlanta – Toronto 100:106

Boston – Miami 122:92

NY Knicks – Sacramento 116:96

Houston – GSW 108:122

OKC – Portland 98:81


Tagovi

Stephen CurryJa MorantJoel EmbiidNBATobias HarrisAl HorfordErik Spoelstra

Ostale Vijesti