Clutcher Melo srušio prvake, LeBron gazi sve pred sobom, Šarić, Hezonja i Žižić skromni (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.01.20. | 07:41

Odigrano je šest NBA utakmica.

Sinoć je odigrano šest utakmica NBA lige.

U prvom planu definitivno je Carmelo Anthony koji je bio najefikasniji čovjek Portlanda u pobjedi nad Toronto Raptorsima 101-99. Veteran Melo ubacio je 28 poena, ubilježivši još sedam skokova, dvije ukradene lopte i asistenciju, dok mu je šut za tri poena bio 5-8. Štoviše, upravo je on bio igrač odluke četiri sekunde prije kraja kada je pogodio šut za pobjedu, što mu je bio 17. uspješan 'clutch' trenutak u karijeri.

Anthonyu su sekundirali Hassan Whiteside sa 14 poena i 16 skokova, dok je Damian Lillard ubacio 20 poena. Mario Hezonja je za 12 minuta provedenih na parketu upisao pet poena, dva skoka te po asist i ukradenu loptu.

 

 

Jednako (ne)učinkovitu večer imao je i Dario Šarić kada je u pitanju broj poena. Drugi hrvatski košarkaš ubilježio je također pet poena, uz četiri skoka i asistencija u 18 minuta provedenih na parketu u porazu Sunsa od Kingsa 114-103. Phoenixu nije bio dovoljan ni odličan učinak Devina Bookera (34p) jer je kod Sacramenta vrlo dobru večer imao DeAndre Fox sa 27 poena, dok su još petorica igrača imala dvoznamenkast učinak.

Novu sjajnu partiju odigrao je LeBron James. 'The King' ne planira stati to je već svima pokazao na početku sezone, a konstantnu drži i dalje. Bio je najefikasniji igrač Lakersa u pobjedi nad Knicksima 117-87 sa 31 poenom, uz što je još zabilježio po pet skokova i asistencija te dvije ukradene lopte. Neočekivano loš bio je Anthony Davis sa samo pet poena u 28 minuta na parketu, a pribilježio je još i šest skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte te dvije blokade. Drugi najefikasniji igrač momčadi iz Los Angelesa bio je Kyle Kuzma sa 16 poena.

 

 

 

 

Na svoja odlična izdanja iz prošlosti podsjetio je Chris Paul koji je ubacio 28 poena uz šest skokova i tri asista i dvije ukradene lopte u pobjedi Thundera nad Netsima 111-103.  Sekundiralo mu je sjajni mladić Shai Gilgeous-Alexander sa 22 poena, dok je Steven Adams ubacio 10 poena uz odličnih 18 uhvaćenih skokova. Brooklyn je s klupe predvodio Chris LeVert sa 20 poena.

Kevin Love se vratio na parkete nakon ružnih scena u prošloj utakmici kada se 'zakačio' s igračima i upravom. Ispričao se navijačima i klubu, a bio je najefikasniji u redovima Clevelanda sa 30 poena, devet skokova i četiri asistencije protiv Detroita, međutim Cavsi nisu izbjegli poraz. Pistonsi su slavili sa 115-113, a predvodio ih je odlični Andre Drummond sa 23 poena i 20 skokova.

Hrvatski centar Ante Žižić za 16 minuta na parketu kod Cavsa ubilježio je skromnih pet poena, ali uz to je skupio odličnih devet skokova.

 

 

U preostaloj utakmici sinoć Minnesota je poražena od Memphisa sa 119-112, a treba napomenuti kako su igrali bez svog glavnog igrača Karl-Anthony Townsa. Najbolji u redovima poraženih Wolvesa bio je Culver sa 24 poena, dok je pobjedu Grizzliesima osigurala trojka Brooks (28p), Morant (25p) i Jackson Jr. (21p).

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters/arhiva)


Tagovi

Dario ŠarićMario HezonjaLeBron JamesCarmelo Anthony

Ostale Vijesti