Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cibona razbijena i drugu utakmicu zaredom: Budućnost sve riješila već u prvoj četvrtini

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 21:52

Jasan je pad u formi zagrebačkog sastava

Cibona je večeras dobila potvrdu da je ispala iz forme, nakon teškog stradavanja kod Zadra, Vukovi su sada potpisali i uvjerljiv poraz kod Budućnosti u ABA ligi rezultatom 90:65. U redu, možemo uzeti u obzir virozu koja je zahvatila momčad i koja je iz pogona u ove posljednje dvije utakmice izbacila najboljeg igrača Amara Gegića. Činjenica jest i kako je ovo već treća utakmica Zagrepčana u šest dana te da ne postoji vrijeme za ispravljanje nekih pogrešaka. No Vukovi su poprilično krezubi u zadnja dva ogleda, bez trke i žustrine, napadačke kreacije i obrambene odgovornosti. Stoga će biti zanimljivo pratiti kako će se Gašper Okorn postaviti prema momčadi u situaciji u kojoj do sada nije bio, a to je da je u gubitničkoj seriji od tri poraza zaredom.

Okorn je Budućnosti suprostavio domaću petorku u sastavu Gnjidić, Drežnjak, Nakić, Prkačin, Branković, a koja se nije nešto pretjerano proslavila. Domaći su nakon sedam i pol minuta igre u prvoj četvrtini stigli do prednosti 22:6 i već je tu bilo sasvim jasno da će Cibona imati tešku večer u Podgorici.

Puno je bilo problema u igri Cibosa – nije bilo kreacije u napadu, lopta je bila spora, a nedostajali su i agresivniji ulasci u reket. Budućnost je dobro skupljala u obrani, išli su ispod bloka i kada su se na to nalijepile izgubljene lopte Okornovih igrača, onda je jasno zbog čega je na semaforu stajala takva prednost. U napadu je Budućnost ugurala igrače Cibone u reket što im je otvaralo ugodne poglede prema košu s vanjskih pozicija.

Sušu je konačno prekinuo Vildoza tricom nakon picka, a onda je i Drežnjak iz odbojke popravio Reuversov promašaj za 22:11. Ciboni nedostajala trka i tranzicija, što je dobila tek krajem četvrtine. Nije previše pomoglo jer se Budućnost razigrala i otišla s prednošću od 13 poena (27-14) na mali odmor.

Uspio je Okorn tek malo razbuditi igrače uoči druge četvrtine, uspavana Cibona je dosegnula radnu temperaturu i počela trčati u leđa domaćina. Ali nakon što su stigli na minus devet (29:20) opet su se pojavile izgubljene lopte u napadu pa i promašaji zbog čega je Cobbs tricom dignuo na 36:22.

Cibona iz picka nije mogla previše toga napraviti pa je iduća odluka bila opaliti tricu, a koja večeras nije bila najsretnija opcija. Radovčić je s dva prodora pokazao kako bi se trebalo igrati, onda je i koncem četvrtine razigrao Prkačina za dva plus jedan i jedini je u tim trenucima preuzimao odgovornost. Onda bi njegov dobar napadački posao suigrači pokvarili s dvije izgubljene lopte od kojih je Popović iskoristio jedan koš faul i Budućnost je na brzinu odradil seriju 5:0 za 17 poena plusa (46:29). Na poluvremenu je to označilo plus 16 za domaće (48:32).

Napadačka statičnost se nastavila i u drugom poluvremenu, Okorn je nastavio rotirati kako bi pronašao najraspoloženiju petorku, dok je Budućnost u tom Ciboninom traženju ritma nastavila trpati. Nikolić je prvo silovito zakucao pa onda i pospremio jedno bacanje za najvećih 59:34 nakon samo četiri minute igre u trećoj dionici. Roko Prkačin je na nešto manje od dvije minute prije kraja treće zaradio i petu osobnu, što je dodatno smanjilo Okornove opcije. Četvrtina je zaključena “play of the day“ potezom - Radovčićevom tricom sa svoje polovice s istekom vremena za 68:49 Budućnosti.

Posljednja četvrtina protekla je u revijalnom tonu u kojemu Cibona nije mogla spustiti visoku rezultatsku razliku.

Palac gore su zaslužili tek Mateo Drežnjak i Krešo Radovčić. Prvi je bio najefikasniji strijelac sa 16 poena, a drugi je jedini davao impuls igri Cibone – Šibenčanin je zabio 12 poena, a imao je i šest skokova i šest asista. Kod Budućnosti je Kendrick Perry zabio 18.



Tagovi

ABA ligaCibonaBudućnostGašper OkornMateo DrežnjakRoko PrkačinAmar Gegić

Ostale Vijesti