Hrvoje Jelavić / PIXSELL
Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Cibona lakoćom protiv oslabljene Šibenke do nove pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 20:11

Najviše je zabio Nathan Reuvers, centar Cibone je Šibenci ubacio 15 poena, a dodao je i pet skokova

Cibona je potvrdila status izrazitog favorita i u okršaju 22. kolu domaćeg prvenstva protiv Šibenke slavila sa 87-62 na gostujućem parketu. Stvari su već bile jasne nakon prve četvrtine koju je zagrebački sastav dobio s okruglih deset poena razlike (22:12), dok je na poluvremenu već stajalo 51:33 za goste. Treneru Šibenke Damiru Milačiću nije pomoglo ni to što je raspolaganju imao tek sedmoricu igrača, pa je bilo teško očekivati da može parirati „vukovima” sa skraćenom rotacijom.

Zato je strateg Cibone Gašper Okorn raspodijelio minute na svih 12 igrača, a koji su mu na koncu vratili s pobjedom 87:62. Ciboni je to bila ukupno 14 pobjeda u okviru nacionalnog prvenstva (uz pet poraza), dok je Šibenka zabilježila već 15. poraz (uz šest pobjeda do sada).

Cibona je bila izrazito šuterski raspoložena, košarkaši zagrebačkog sastava su iz igre gađali 34/65, dok su trice gađali 11/24 (45 posto). Najviše je zabio Nathan Reuvers, centar Cibone je Šibenci ubacio 15 poena, a dodao je i pet skokova. Po 11 poena su zabili Amar Gegić (igrao samo devet minuta) te Ivan Majcunić. Jedina stvar koja upada u oči je nula poena Lovre Gnjidića, koji se za gotovo 16 minuta na parketu nije „javio doma”, ali je zabilježio četiri skoka i četiri asista.

Kod Šibenke je Domagoj Bašić bio najefikasniji s 13 ubačenih poena. U idućem kolu Cibona će odigrati zagrebački derbi protiv Cedevite Junior.



Tagovi

CibonaŠibenka

Ostale Vijesti