Cedeviti drama na Višnjiku i finale protiv Cibone

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.05.19. | 20:58

Finale prvenstva Cibona – Cedevita.

Odigrana je majstorica polufinala doigravanja hrvatskog prvenstva između Zadra i Cedevite, u kojoj su gosti došli do pobjede 72:71 u zadnjim sekundama dvoboja te se plasirali u finale.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i u prvoj četvrtini čak imao dvocifrenu prednost. U drugoj dionici Zadrani su nastavili s dobrom predstavom, ali Cedevita do kraja poluvremena spušta zaostatak na sedam koševa te se na odmor odlazi rezultatom 37:30.

U trećoj dionici gledamo nastavak priče iz prvog dijela, sve do samog kraja kada Cedevita diže ritam i na ulazu u zadnju četvrtinu dolazi na za njih prihvatljivih dva razlike. U zadnjoj dionici smo gledali jako uzbudljivu utakmicu koja je odlučivala u zadnjim sekundama o finalistu natjecanja. Gosti prvi put u utakmici dolaze u vodstvo tri minute do kraja, ali se Zadrani vraćaju. Do kraja gledamo šokantnu završnicu, u kojoj Žorić 16 sekundi do kraja dovodi domaće u vodstvo 71:69, ali Jacob Pullen postiže trojku 2 sekunde do kraja te tako još jednom postaje heroj svoje momčadi.

Goste su do pobjede vodili Cobbs s 20 koševa, Stipanović sa 16 te heroj Pullen s 10, dok su kod domaćina najbolji bili Dašić s 20 koševa i Luka Žorić sa 15.

Cedevitu u finalu čeka Cibona.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Jacob Pullen

Ostale Vijesti