Cedevita želi dovesti centra koji je na double-double prosjeku u Turskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.06.20. | 14:35

Brojke su mu fantastične.

Nakon premijerne sezone u Ljubljani, u redovima Cedevita Olimpije traje veliko presalgivanje momčadi uoči novih iskušenja u sljedećoj sezoni. U ovoj nisu osvojili ništa jer su ABA liga, kao i slovensko prvenstvo i kup, prekinuti i neće se proglasiti pobjednici.

Momčad su već napustili Miller McIntrye, Simonović, Zirbes, Krušlin, Stipanović, Dratož, Artis, Zagorac, Mulalić i Krampelj, a stigli su tek Kendrick Perry, Alen Hodžić, Žiga Dimec i mladi Dan Duščak.

Sljedeće bi pojačanje mogao biti centar Mangok Mathiang, prenosi Eurohoops. Ovaj 27-godišnjak rođen je u Južnom Sudanu, ali ima putovnicu Australije. Osim Cedevite Olimpije, žele ga i Monaco, Galatasaray te novozelandski Breakersi. 

Prošle je sezone Mathiang igrao za turski Bahcesehir, a bilježio je 12.7 poena i 10.6 skokova u najjačem razredu turske košarke. U FIBA Europa Cupu imao je još bolje brojke - 12.3 poena i 11.2 uhvaćene lopte. Sve skupa, više nego dovoljno da privuče interes nekolicine snažnih klubova. 

Inače, Mathiang je u životopis upisao i četiri nastupa za Charlotte Hornetse i to u sezoni 2017/18, kada je bio na prosjecima od dva poena i 2.5 skoka. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Mangok MathiangKK Cedevita Olimpija LjubljanaCedevita OlimpijaABA liga

Ostale Vijesti