Cedevita razbila Cibonu u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.01.19. | 22:49

'Vukovi' nisu imali šanse.

Zna se da je Cedevita puno kvalitetnija momčad od Cibone, ali isto tako se zna kako su 'Vukovi' redovno znali namučiti 'Vitamine', a dokaz tome je i pobjeda Cibone u prvom dijelu ABA lige, kao i ona, ipak manje važna, u hrvatskom prvenstvu. Večeras Cibona nije imala nikakve šanse, a na kraju je rezultat mogao biti i puno gori po njih od ovih 89:68.

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu – imala 18:6 u 7. minuti utakmice, a kada se Cibona u drugoj četvrtini vratila na 'minus 4' (26:22), činilo se da ćemo gledati opet utakmicu u kojoj će 'Vukovi' namučiti svojeg gradskog rivala. No, Cedevita ovaj put nije pokleknula, nije bilo panike u njihovim redovima već su igrali angažirano na obje strane parketa pa je prednost opet brzo narasla na dvoznamenkastu prednost. Ovaj put 'Vitamini' nisu stali – na polovici druge četvrtine bilo je 41:26, na poluvremenu 49:32, a u trećoj je prednost dalje nastavila rasti pa smo zapisali rezultat 71:37.

Nakon toga je bilo samo pitanje s koliko će razlike završiti utakmica. Cedevita je ipak malo usporila ritam, a u posljednjoj četvrtini publika je uživala u činjenici da je za Cibonu igrao Roko Prkačin koji se solidno snašao u svojoj ABA premijeri.

Elvin Cook je odigrao sjajnu utakmicu s 23 poena, 11 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Edo Murić je dodao 13 poena, a dvoznamenkasti u redovima Cedevite su bili i Justin Cobbs (12p, 5a), Filip Krušlin (10p, 2s) i Andrija Stipanović (10p, 7s, 4a, 2uk). Zanimljivo da je Jacob Pullen utakmicu završio bez poena.

Kod Cibone je najbolji bio Filip Bundović koji je imao 16 poena, a dvoznamenkasti je još bio Marin Rozić s 10 poena. Roko Prkačin je igrao 12 minuta te imao 6poena, 6 skokova i 1 ukradenu loptu.

Nakon ove pobjede Cedevita je na omjeru 11-4 te drži drugu poziciju u ABA ligi. Cibona je na 6. mjestu s omjerom 6-9.

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti