Cedevita ostavila Cibonu na 'minus 15' za novi naslov Kupa Krešimira Ćosića

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.02.19. | 21:19

'Vukovi' zaprijetili tek u drugoj četvrtini.

Iako su već godinama kvalitetno puno bolja momčad, Cedevita je znala imati velikih problema protiv Cibone. Zato je i uoči ovogodišnjeg finala Kupa Krešimira Ćosića bilo nezahvalno prognozirati da će Cedevita lako do prvog ovosezonskog trofeja, ali na kraju nije bilo puno neizvjesnosti. Cedevita je po šesto put uzastopno odvojila Krešin kup, a konačni rezultat je bio 89:74.

Nije se Cibona, doduše, lako predala. Nakon što je Cedevita jako dobro odigrala prvu četvrtinu, Cibona je u drugoj vratila rezultat u egal. Neki ključni igrači Cedevite nisu bili napadački raspoloženi dok je s druge strane Cibona s nekoliko igrača, prije svih Rogića i Novačića, uspjela držati utakmicu u neizvjesnosti. Agresivno su 'Vukovi' igrali u obrani pa kvalitetno bolji 'Vitamini' nisu uspjeli prelomiti utakmicu.

Ipak, učinili su to u trećoj četvrtini. Rimac je tražio pravu postavu, dosta miksao, a kada je pronašao raspoložene Krušlina, Katića i Žganeca na njihovim je krilima došao do pobjede. Cibona jednostavno nije imala odgovor na njih pa je sve bilo gotovo i prije posljednjih 10 minuta.

Najbolji strijelac utakmice bio je Krušlin koji je ubacio 21 poen, sve iz trica. Katić i Žganec su dodali po 13 poena dok su kod Cibona najefikasniji bili Markota sa 16 i Rogić s 14 poena.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kup Krešimira Ćosića

Ostale Vijesti