Cedevita Olimpija teškom mukom slomila FMP za polufinale ABA Superkupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.19. | 19:05

Hrvatsko-slovenski klub protivnika čeka u kasnijem dvoboju.

Odigrana četvrtfinalna utakmica ABA Superkupa između Cedevite Olimpije i FMP-a, u kojoj je slovensko – hrvatski klub nakon produžetaka pobijedio 101:92 te izborio polufinale.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i na krilima Stipanovića, koji je dominirao pod obručima napravila dvocifrenu razliku. No, FMP do kraja četvrtine podiže razinu igre, pogotovo preko mladog Pecarskog te se na prvi odmor odlazi rezultatom 26:20 za Cedevitu Olimpiju.

U drugoj četvrtini Cedevita Olimpija nije imala rješenje za Jeremića i za njegov brzi izbačaj te se prednost polako topila, da bi sredinom perioda Beograđani došli u vodstvo od pet razlike, no do kraja četvrtine Cedevita se podigla i na odmor otišla s prednošću 45:43.

Početkom drugog dijela Cedevita se s tri trojke, dvije Mulalića i jednom Boatrighta, odvaja na +9, a koju minutu kasnije prednost je ponovno dvocifrena. Međutim, Cedevita ne uspijeva prelomiti utakmicu te se FMP serijom 7:0 vraća na samo tri razlike, nakon čega je Rimac prisiljen zvati minutu odmora. U ovom dijelu mladi Pecarski je ponovno pokazao atleticizam, leđnu tehniku i vanjski šut, a kod Cedevite glavnu riječ je vodio Jaka Blažić, koji je svoju momčad odveo do 27:25 u trećoj dionici.

Na startu posljednje četvrtine McIntyre sa šest vezanih koševa odvodi Cedevitu na +6, a tricom Ede Murića prednost se povećala na devet razlike. No, ponovno se FMP serijom 6:0 vraća na za njih ugodnijih minus tri, a minutu poslije košem Rheatha poravnavaju rezultat. Isti igrač je 35 sekundi do kraja zabija otpadak za vodstvo FMP-a 88:86, a Boatright 20-tak sekundi do kraja zabija dva slobodna bacanja i odvodi utakmicu u produžetke. Mogao je FMP i pobijediti u regularnom vremenu, no Pot pet sekundi do kraja promašuje pokušaj za tri.

U produžetku se ponovno iskazao Jaka Blažić, koji je sa šest vezanih koševa dovodi Cedevitu na +6 tri minute do kraja, a FMP je jednostavno pao i utakmica je završila rezultatom 101:92.

Kod Cedevite olimpije najbolji su bili Blažić s 21 košem, Miller-McIntyre s 18 i Simonović sa 17 ubačaja, dok su FMP predvodili Jeremić sa 17, Đorđević s 15 i Pot sa 14 koševa.

U polufinalu Cedevita Olimpija čeka boljeg iz dvoboja Cibona Budućnost koji se igra od 20:30 sati.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Ostale Vijesti