Cedevita iščupala pobjedu protiv FMP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.02.19. | 20:20

Neočekivano teška pobjeda.

Teškom mukom je Cedevita upisala domaću pobjedu protiv FMP-a. No, na kraju je bilo 87:85 za Zagrepčane koji su tako osigurali nastup u doigravanju regionalnog natjecanja.

Cedevita je dobro otvorila utakmicu, upisala startnu prednost, ali već u drugom dijelu prve četvrtine FMP je došao do prednosti. Takav omjer je potrajao praktično do samog kraja utakmice – Cedevita bi uspjela povezati nekoliko napada te tako nagovijestila pobjedu, ali bi se FMP uspio obraniti. Sve do same završnice utakmice. Murić je minutu i 16 sekundi prije kraja utakmice doveo Cedevitu po prvi put u vodstvo nakon prve četvrtine, a kako do kraja utakmice više nije bilo koševa, tih 87:85 je bio i konačni rezultat ovog susreta. Pot je imao prilično otvoren šut za pobjedu FMP-a, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Pullen je bio najefikasniji igrač Cedevite s 21 poenom, a dodao je i 4 asistencije te 3 skoka. Murić je dodao 18 poena i 9 skokova, Cobbs 14 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a Stipanović 10 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte. Kod FMP-a najbolji Pot (23p, 7a, 6s), Reath (19p, 7s) i Rebec (16p, 7a, 4s).

U večerašnjem derbiju ABA lige Partizan je pobijedio Budućnost 76:67 te je tako Cedevita praktično osigurala drugo mjesto u skupini. Ima pobjedu više od Partizana i Budućnosti, a s obje momčadi ima i bolji međusobni omjer.

Što se borbe za pozicije u playoffu tiče, ovom pobjedom Partizan je došao u prednost nad Budućnosti.

(Foto: Reuters)


Ostale Vijesti