Brooklyn Netsi prodani za najveći iznos u povijesti

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.08.19. | 09:05

Netsi u novu eru s Irvingom i Durantom ulaze s novim vlasnikom.

 

Tajvanski milijarder Joseph Tsai novi je vlasnik NBA momčadi Brooklyn Netsa.

Suosnivač i dopredsjednik Alibabe kupio je prije dvije godine 49 posto dionica Netsa za milijardu dolara, a sad je za 1,35 milijardi postao vlasnikom i preostalih 51 posto dionica, cifra je bila unaprijed dogovorena ukoliko bi se ostatak dionica prodao do sezone 2021./2022. te je tako za ukupno 2,35 milijardi eura napravio Netse najskuplje kupljenom franšizom u povijesti američkog sporta.

Sad već bivši vlasnik ruski milijarder Mihail Prohorov je 2010. godine kupio New Jersey Netse i ubrzo ih preselio u Brooklyn. Momčad je tad pojačao s prekaljenim zvijezdama poput Derona Williamsa, Joea Johnsona, a nedugo zatim i s Kevinom Garnettom, Paulom Pierceom te je svečano obećao da će se oženiti, ukoliko u idućih pet godina ne osvoje naslov. Međutim, obećanje nije mogao ispuniti jer do prstena nisu uspjeli doći te je ostao neženja.

Pohorov je ove sezone u klub doveo Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga te započeo novu eru Netsa, no odlučio je ipak da on osobno neće biti dio nje te je prodao klub.

Dosadašnji rekord američkog sporta su držali Houston Rocketsi i NFL momčad Carolina Panthersi, koji su prodani za 2,2 milijarde dolara.

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti