Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Briljantni Prkačin s 30 poena odvukao Cibonu u finale doigravanja

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 20:14

Gorica je imala napad za pobjedu, ali je Roko blokirao Kalajžića u zadnjim sekundama utakmice

Gorica je bila blizu, jako blizu da osigura majstoricu u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Ali protiv razigranog i motiviranog Roka Prkačina igrači Mladena Starčevića nisu mogli i Cibona je na krilima kapetana pobjedom 81:80 ovjerila kartu za ulazak u finale.

Svega je bilo u posljednje tri minute utakmice u Velikoj Gorici. Kod rezultata 71:71 Drežnjak je probio i zabio za vodstvo Cibone, a onda je Prkačin iz teške pozicije skok šutom preko ruke dignuo na plus četiri na dvije i pol minute do kraja. Zatim je Kalajžić zabio dva penala, da bi u idućem napadu Gnjidić isforsirao, zaletio se u reket i promašio. Imao je zatim Mašić fini pogled prema košu, ali je njegova trica iscurila van.

Nisu ni Vukovi zatim bili spremni prelomiti utakmicu pa je nakon promašaja Gnjidića Prkačin uhvatio skok, pa onda i izašao s loptom van parketa.

Onda smo posvjedočili zašto je svojevremeno Uljarević bio etiketiran ponajvećim talentom iz domaćeg uzgoja. Izvukao je Prkačina, pa onda step back tricom stavio suzu za pola koša prednosti domaćih.

Nakon što je Gašper Okorn pozvao time out Cibosi su odigrali akciju za Prkačina – Radovčić mu je spustio loptu, a Gorica je loše preuzela pa je večeras sjajni Kapusta ostao na Prkačinu koji se lagano otresao njegove pažnje i zabio za novo vodstvo. Kapusta nije uspio ni napraviti faul kod preuzimanja pa da Roka pošalje na liniju penala.

Starčević je pozvao minutu odmora, a dok je pokušavao omesti izvođenje lopte sa strane, Nakić je gazio liniju i zaradio tehničku. Velika prilika se otvorila Gorici, no domaći košarkaši nisu uspjeli iskoristiti ponuđeno. Na semaforu su ostale još četiri sekunde, Kalajžić je dobio loptu, a kod polaganja ga je dočekao Prkačin i blokadom lansirao Cibonu prema finalu.

Zbivanja na parketu prije toga su vukla malo na jednu malo pa malo na drugu stranu. Cibona je otvorila serijom 6:0, u jednom trenutku je bilo i sedam poena plusa. Gorica se vratila, na poluvremenu imala i 39:35, a za nešto više je nedostajalo ekstra kvalitete. I visine, Cibona je imala sedam skokova više, od čega pet više napadačkih.

A imala je i Prkačina koji je u dvije utakmice kombinirano zabio 56 poena, dok se u ovoj zaustavio na okruglih 30. Uglavnom iz reketa. Dodao je i devet skokova. Pratio ga je Drežnjak s 14, dok je Nakić zabio 11.

Kod Gorice je Baković zabio 15, Mašić 14.

Nekako je dojam da je Cibona nešto naučila iz poraza u tijesnim završnicama ove sezone, budući da su nerijetko znali padati na ovakvim ispitima. S ovakvim raspoloženim Prkačinom će zagrebački sastav imati velike šanse u finalu. Pod Tornjem se nadaju dvostrukoj kruni...


Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK GoricaRoko Prkačin

Ostale Vijesti